(POGOVOR) Milenko Ačimović: Fantje niso blefirali, dali so vse od sebe

Miha Dajčman
24.03.2021 21:26
Slovenski selektor obžaluje zapravljene priložnosti proti Špancem na prvi tekmi evropskega prvenstva v nogometu do 21 let v Mariboru, pravi, da fantom nima ničesar za očitati
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Dovolj so zreli moji fantje in pametni, da se zavedajo, kaj je v igri," pravi Ačimović.
Igor Napast

Selektor Slovenije je imel po tekmi s Španijo mešane občutke. "Odigrali smo težko tekmo s perfektno Španijo, fantje so dali 120 odstotkov. Škoda za zapravljene priložnosti, predvsem v prvem polčasu smo parirali Špancem, v drugem polčasu pa so izkoristili zaporedni priložnosti, kar je spremenilo tok tekme. Žal mi je, da nismo izkoristili priložnosti, ki so sledile, vsi vemo, da si proti Španiji ne moremo pripraviti priložnosti za priložnostjo. Imaš eno ali dve in to je treba izkoristiti. Po 0:2 bi za dramatični zaključek tekme morali zadeti," je ocenil Milenko Ačimović in dodal, da je s pristopom zadovoljen. "Fantom nimam kaj očitati, videli pa smo kvaliteto evropskih prvakov."

Dejstvo, da so Španci po prvem golu takoj zadeli še drugič, Ačimović pripisuje veliki želji: "To je dokaz, da niso blefirali, ko so rekli, da bodo napadali. Želeli so dati vse od sebe. Španci so to takoj kaznovali, imajo kolektivno in individualno kvaliteto. Bolj kot za drugi gol mi je žal, da Elšnik ni znižal vodstva ali pa da nismo zadeli iz katere od prekinitev. Je pa res, da znajo Španci neverjetno kaznovati, sistematično gredo v protinapade, po izgubljeni žogi ne gre eden, ampak se premakne cela ekipa, nikoli ni konec. Res so vrhunski, ena najboljših reprezentanc."

Igor Napast

​Ačimović je zadovoljen s fizično pripravljenostjo reprezentantov. Upa, da jih ne vrže iz tira, ker jih čakata še dve težki tekmi proti Italiji in Češki, ki sta v Celju remizirali. "Siguren sem, da se fantje zavedajo, da so odigrali kvalitetno tekmo proti odličnemu nasprotniku. Že čez tri dni je nova težka tekma. Smo na evropskem prvenstvu, kjer ni slabih reprezentanc, dobro se bo treba spočiti in še vedno je šest točk na razpolago. Analizirati moramo, kje smo bili slabi in kje dobri, kaj lahko popravimo v dveh dneh. Dovolj so zreli moji fantje in pametni, da se zavedajo, kaj je v igri," je prepričan 44-letni Ljubljančan, ki je po dveh remijih doživel prvi poraz na klopi mlade reprezentance.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta