Vijol'čni bojevnik se je navijačem za podporo oddolžil z dvema goloma proti Taboru

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.02.2022 19:25

Navijači Maribora so za vijol'čnega bojevnika leta 2021 izbrali Ognjena Mudrinskega, vodilno moštvo na lestvici prve lige je Kraševce premagalo z 2:0

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V štirinajstem izboru je Ognjen Mudrinski postal deveti vijol'čni bojevnik, ki ga za najbolj srčnega med nogometaši Maribora izberejo navijači vijoličastih. 
Andrej Petelinšek

Po skoraj dveh letih je bila v Ljudskem vrtu organizirana tekma brez omejitev, NK Maribor je na prvo domačo tekmo v letu vabil z znižano ceno vstopnic. Pod Kalvarijo se je zbralo 3500 gledalcev, ki so prvič glasno zaploskali pred tekmo, ko je bil za vijol'čnega bojevnika proglašen Ognjen Mudrinski. V štirinajsti izvedbi je srbski napadalec, v Maribor je od poletja posojen iz poljske Jagiellonije, postal deveti nogometaš, ki so ga za najbolj srčnega do dresa, naviječev in kluba izbrali podporniki 15-kratnih državnih prvakov. Mudrinski se je navijačem oddolžil z dvema goloma, v šestnajstih nastopih v prvi ligi jih ima sedaj enajst in je z Maksem Barišičem prvi strelec lige. Vijoličasti so Tabor premagali tretjič v sezoni, Maribor na domačem igrišču gola ni prejel od poraza proti Muri 19. septembra lani. 

Radovan Karanović je na zelenico poslal enako enajsterico kot v Domžalah proti Radomljam, ko so Mariborčani slavili s 4:1. Prvo priložnost na tekmi je imel v 8. minuti Danijel Šturm, ki ga je trener Maribora med polčasom zamenjal in v igro poslal Nina Žuglja. V 16. minuti je imel Mudrinski prvo priložnost za gol, a z glavo meril tik ob levi vratarjevi vratnici. Bolj natančen je bil dve minuti kasneje. Po kotu je Đorđe Ivanović podal v kazenski prostor na drugo vratnico, Nemanja Mitrović je z glavo podal na prvo vratnico, Mudrinski pa z glavo v gol. 

V 25. minuti je Ažbe Jug ubranil strel Ndzengueja. Nasledno lepo priložnost je imel Mudrinski v 33. minuti, siloviti strel pa je šel čez gol. V 39. je Rušan v vratih Maribora branil še en strel Ndzengueja.

Andrej Petelinšek
Klemen Nemanič in soigralci se niso znali zoprstaviti Mariborčanom.
Andrej Petelinsek

V drugi polčas so znova bolje krenili gostitelji. V 51. minuti je na robu kazenskega prostora uspešno preigraval Mudrinski ter z natančnim udarcem po tleh ukrotil Jana Koprivca za nov aplavz s tribun. V 54. minuti je Koprivec preprečil povišanje vodstva Maribora po strelu Marka Alvirja. Gol Tabora je v 71. minuti ogrozil Ivanović in za malo zgrešil cilj, podobno kot Martin Milec s prostega strela v 79. minuti. Nekaj strelov od daleč je sprožil vezist Aljaž Antolin, a ni bil dovolj natančen. 

V 24. krogu bodo Mariborčani v četrtek ob 17.30 gostovali v Kopru. 

Aplavza z vseh tribun so bili med tekmo deležni člani navijaške skupine Viole, na južni tribuni so najzvestejši navijači Maribora razvili transparent proti vojni v Ukrajini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta