(VIDEO) Krhin raje v drugo špansko ligo kot turist v Maribor, predstavili so ga s skladbo Zale in Gašperja

STA, M.D.
12.02.2021 11:55
Izkušeni slovenski nogometni vezist Rene Krhin, ki je bil od poletja brez kluba, bo do konca sezone pomagal španskemu drugoligašu Castellonu. Tako ne bo nič od prestopa k Mariboru, ki si ga je želel v svojih vrstah. V pogovoru za športni dnevnik Ekipa SN je pojasnil tudi to, zakaj kariere ne bo nadaljeval na Štajerskem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - Rene Krhin, nogomet (foto: Tadej Regent)
Tadej Regent

"Ne bi rad, da se širijo neresnice, češ da sem zavrnil Maribor, kajti to ne drži. Septembra me je gospod Bogatinov (Oliver, športni direktor Maribora; op. STA) poklical na sestanek, pogovarjala sva se dobro uro. Povedal sem mu svoje mnenje, da če bi igral v Sloveniji, bi samo za Maribor, ampak da bi rad pred vrnitvijo doživel še kaj novega," je za omenjeni časnik dejal 30-letni Rene Krhin.

Dodal je, da ga je Bogatinov povsem razumel. "Takrat sem imel odprtih nekaj resnih možnosti - Avstralijo, Japonsko, Kitajsko, tako da potem z gospodom Bogatinovom nisva šla v podrobnosti. On mi je dejal, da si me želi, jaz sem povedal, da bi z največjim veseljem igral za Maribor, vendar v nekih drugih okoliščinah," je nadaljeval nogometaš, ki ima skoraj 50 nastopov za slovensko reprezentanco.

"Ne bi rad prišel v Ljudski vrt nepripravljen. Rad bi prišel v polni formi. Igrati za Maribor ni lahko, na vsaki tekmi je treba zmagati in zagotovo bi vsi veliko pričakovali od mene. Če bi prišel v Maribor, bi to storil takrat, ko bi bil v polnem ritmu, nikdar ne bi prišel v vlogi turista," je Krhin še povedal o mariborski zgodbi.

Štajerec je dodal, da bi rad igral do 34., 35. leta, a nikoli za Olimpijo. "Ne. Spoštujem Olimpijo, je velik slovenski klub, ampak jaz sem odrasel v Mariboru in v Sloveniji bi lahko igral samo za Maribor."

Krhin, za katerega se je zanimal tudi prvoligaš Elche, sicer eno leto ni igral nogometa, vmes pa je zaradi novih izzivov razmišljal tudi o odhodu v Avstralijo, ligo MLS, Japonsko in Kitajsko.

Znašel pa se je v drugi španski ligi. Tam bo nekdanji nogometaš Interja, Bologne, Cordobe, Granade in Nantesa poskušal pomagati Castellonu ostati v 22-članski konkurenci. Trenutno je klub predzadnji z 22 točkami s 24 tekem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta