(FOTO) Jakobski Dol: Nekdanji član Interja je pred dnevi že preizkusil obnovljeno igrišče

M. D.
02.10.2020 00:00

Osnovna šola v Jakobskem Dolu je v zadnjem času končno deležna prepotrebne sanacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V Jakobskem Dolu so uradno odprli večnamensko igrišče ob šoli. Ob tej priložnosti so v šoli, pod posebnimi pogoji za zajezitev širjenja novega koronavirusa, organizirali dogodek in v goste povabili župana občine Pesnica, ki je v celoti investirala v novo igrišče, Gregorja Žmaka, nekatere vidnejše krajane ter nekdanjega učenca, zdaj pa uspešnega nogometaša Reneja Krhina

Sašo Bizjak

Nekdanji član Interja, Bologne, Granade, Cordobe in Nantesa nam je zaupal, da je pred dnevi že preizkusil obnovljeno igrišče in pohvalil novost. Vragolije, ki se jih je začel učiti prav na tej lokaciji, je z učenci v Jakobu delil tudi včeraj. 

Sašo Bizjak

Nova ravnateljica šole Zdenka Ekselenski ni skrivala navdušenja, da se je v dotrajano šolo končno začelo vlagati, ob tem je omenila, da je hvaležna vestnim krajanom, ki priskočijo na pomoč, ko je potrebno, ter pripomnila, da je Rene Krhin tudi letos, kot že vrsto let zapored, šoli namenil donacijo za socialni sklad. 

Sašo Bizjak

"Gre za sodobno in lepo igrišče. Veseli smo pridobitve, zlasti zaradi dejstva, da v teh časih otroci veliko časa presedijo v zaprtih prostorih, igrišče, kot je to, pa ima več funkcij in je vabljivo tudi na pogled. Učenci bodo tukaj uživali v času pouka kot tudi v prostem času, kar se je v prejšnjih dneh že videlo. Otroke spodbujamo k gibanju," pravi ravnateljica Ekselenski, ki nam je razložila, da so odločitev o barvah igrišča na šoli prepustili učiteljem likovnega pouka.

Sašo Bizjak

Župan Gregor Žmak napoveduje, da bo šola v Jakobu po dokončanju veznega hodnika med telovadnico in prostori šole dobila še novo tekaško stezo. Kot za Jakob je tudi za vsak kraj izobraževalna ustanova še kako pomembna, menijo krajani, Žmak pa verjame, da je po nekaj slabih zgodbah, povezanih s šolo v Jakobu zdaj čas, ko gredo stvari na bolje: "Z novim vodstvom šole smo naredili pregled stanja na šoli. Sodelujemo, začeli smo z deli, investiramo in vzdržujemo ustanovo, da bo stanje čim boljše."

Sašo Bizjak

Učenci so ob odprtju igrišča pripravili kratek kulturni program, ki so ga popestrile tudi mažoretke. Sledili sta prijateljski tekmi med učenci in veterani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta