(VIDEO) Med polčasom mariborski huligani z baklami nad Švede, ki so ostali pred stadionom, zanetili tudi manjši požar

A.L., M.D.
29.07.2021 22:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Dajčman

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma izgubili proti švedskemu Hammarbyju z 0:1 (0:1). Prvo tekmo so Švedi dobili s 3:1, tako da so Mariborčani končali evropsko udejstvovanje.

Za Hammarby, ki bo v 3. krogu kvalifikacij igral proti Čukaričkemu, je zadel David Accam v peti minuti.

Večina navijačev Hammarbyja, ki je v Maribor v minulih dneh pripotovalo z avtomobili in različnimi letalskimi povezavami, je nocoj ostala pred vrati stadiona, saj organiziranim navijačem gostov ni dovoljen vstop na tribune, četudi so ti kupili vstopnice.

Skupina Švedov se je zato ob koncu prvega polčasa zbrala ob ograji na stiku zahodne in severne tribune in spodbujala nogometaše Hammarbyja, ki v Mariboru branijo prednost 3:1 s prve tekme. To je zmotilo nekatere huligane v mariborskih vrstah, s strani Mladinske ulice so proti Švedom med polčasom zmetali več bakel, povzročili tudi manjši požar pred stavbo Branika, strasti pa so morali miriti policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta