Žan Kolmanič po derbiju zapušča Maribor, kam se seli za zelo lepo odškodnino?

M.D.
25.02.2021 12:02
Žan Kolmanič naj bi kmalu okrepil moštvo v ligi MLS.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V tej seozni je Žan Kolmanič za Maribor igral na 18 tekmah in štirikrat podal za gol. 
Andrej Petelinsek

V odzivu po odslovitvi z mesta športnega direktorja Maribora je Oliver Bogatinov razkril, da je Maribor tik pred sklenitvijo dogovora o prestopu bočnega branilca Žana Kolmaniča. Športni časnik Ekipa danes na svojem spletnem portalu razkriva, za kakšno vsoto bo 20-letnik zapustil Ljudski vrt in čigav dres bo oblekel po slovesu od Maribora. Za 15-kratne državne prvake naj bi Kolmanič zadnjič zaigral to soboto na derbiju z Olimpijo.

"Dvajsetletni levi bočni branilec, ki je v letošnji sezoni prispeval štiri podaje za zadetek, naj bi že kmalu odšel onstran luže, in sicer naj bi podpisal pogodbo z zelo mladim, šele leta 2018 ustanovljenim klubom Austin FC. Klub iz Teksasa bo v letošnji sezoni šele prvič zaigral v ligi MLS ter pospešeno išče okrepitve za svojo krstno sezono v najmočnejši nogometni ligi v ZDA. Austin naj bi za Kolmaničevo svobodo plačal v danih razmerah zelo lepo odškodnino. V mariborsko blagajno naj bi se steklo 1,8 milijona dolarjev oziroma okrog 1,5 milijona evrov," piše Ekipa.

Igor Napast

Kolmanič je postal standardni član prve postave Maribora, ko je trener vijoličastih postal Mauro Camoranesi. Ne mestu levega bočnega branilca je zamenjal Mitjo Vilerja, ki je bil na tem mestu pri vijoličastih prva izbira vrsto let. Žan Kolmanič je medtem postal tudi član mlade slovenske reprezentance, ki se bo marca merila na evropskem prvenstvu v Sloveniji in na Madžarskem. Oliver Bogatinov je med prestopnim rokom v Maribor pripeljal tudi okrepitev za mesto levega bočnega branilca, če je Ignacio Guerrico primerna zamenjava za Kolmaniča ali pa bo novi športni direktor Marko Šuler v Maribor pripeljal novega nogometaša, pa bo pokazal čas.

Na uradno potrditev kluba o prestopu še čakamo. Sezona se v MLS sicer začne 17. aprila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta