Častna občanka Selnice ob Dravi je lahko vzor mladim in starejšim

Špela Pokeržnik
29.05.2022 03:00

Naziv častna občanka Selnice ob Dravi je ob občinskem prazniku na slavnostni seji prejela Ivanka Frešer, predsednica Turističnega društva Selnica ob Dravi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivanki Frešer (desno) je podelila priznanje, naziv častna občanka Selnice ob Dravi, županja Vlasta Krmelj.
Foto Anka

Frešerjeva je zaslužna za ureditev okolja v Selnici, pred gradom Viltuš in za vzpodbujanje občanov, da poskrbijo za urejeno okolico tudi na zasebnih površinah."Pomembno je skrbeti za vsak delček naše občine, za vsakega člana skupnosti - od novorojenčkov do starejših," je zbrane prejšnji četrtek v Hramu kulture Arnolda Tovornika nagovorila županja Selnice ob Dravi Vlasta Krmelj. "Veseli me, da smo se po dveh letih lahko znova srečali v živo in občinski praznik praznujemo skupaj. Leto 2022 se je za občino začelo zelo uspešno, izpeljali smo že kar nekaj projektov in pridobili evropska sredstva," je še zadovoljno dodala in se zahvalila vsem.

Najprej so podelili županjina priznanja, ki jih za zasluge prejmejo posamezni občani, podjetja, zavodi in druge organizacije in društva. Za prispevek in dolgoletno uspešno delo na področju zdravstvene nege je to priznanje prejela Marjeta Hostnikar, Polonca Perkuš za dolgoletno pedagoško poslanstvo in vsestransko kulturno udejstvovanje, Kulturno umetniško društvo Gradišče na Kozjaku za sedemdesetletno aktivno delovanje na področju kulturne dejavnosti, Obrtniški pevski zbor KD Pavza pa je županjino priznanje prejel za štiridesetletno aktivno delovanje in uspehe na področju zborovskega petja.

Letošnji prejemniki občinskih nagrad z županjo Selnice ob Dravi
Foto Anka

Spominske plakete so podelili posameznikom, ki so bistveno prispevali k razvoju in ugledu občine s svojim večletnim aktivnim soustvarjanjem podobe svojega kraja in predanim delom vsak na svojem področju - to so Ignac Marčun, Franjo Volmajer, Franc Beigot in Elizabeta Toplak.

Najvišje priznanje Občine Selnica ob Dravi, naziv častnega občana, je za večletni vsestranski prispevek k razvoju turistične prepoznavnosti prejela Ivanka Frešer. "Njena ljubezen do narave in urejenosti jo je pripeljala v Turistično društvo Selnica ob Dravi, kjer je postala aktivna članica. Ob administrativnih delih je z veliko delovno vnemo pomagala tudi pri fizičnih opravilih v kraju. Leta 2006 je prevzela mesto predsednice. Zaradi njenega poštenega odnosa do dela, korektnega odnosa do sodelujočih in odprtosti za sočloveka so ji bile zaupane mnoge organizacijske naloge na društveni in lokalni ravni. Njeno sodelovanje se kaže v mnogih izvedenih projektih, ob tem pa sama rada izpostavi urejanje parka ob gradu Viltuš," so med drugim zapisali v obrazložitvi. Njena prizadevanja, da se bo z urejenostjo parka pričela premikati tudi obnova gradu, so se že pričela uresničevati.

Njeno delo je cenjeno in prepoznavno tudi zunaj občinskih meja, kar dokazujejo številna priznanja. Prejela je denimo priznanje Turistične zveze Slovenije za naj prostovoljko v turizmu, priznanje z zlatim znakom Štajerske turistične zveze Maribor in spominsko plaketo Občine Selnica ob Dravi. "Zaslužna je za ureditev okolja v Selnici in vzpodbujanje občanov, da poskrbijo za urejeno okolico tudi na zasebnih površinah. Ponosna je na ljudi okoli sebe, ki ji zaupajo in z njo delijo dobre in slabe trenutke. Delo opravlja z veseljem in v zavesti, da tako pomaga skupnosti za večjo prepoznavnost naše občine, da se ohrani kulturna dediščina našega kraja za mlade rodove. Gospo Ivanko Frešer lahko z njenim odnosom do okolja in do lokalne skupnosti postavimo za vzor mlajšim generacijam," so še zapisali.

Kulturni program so z deklamacijami in glasbenimi vložki popestrili nastopi učencev Osnovne šole Selnica ob Dravi. Slavnostne seje pa so se udeležili tudi gostje iz pobratene Kostrene na Hrvaškem.

V občini so obeležili praznik z veliko dogodki in prireditvami, ki so se vrstili tudi ves pretekli konec tedna: koncert skupine Mi2, Bogračijada na Slovenskem trgu, nastop Alenke Kolman v Hramu kulture ter pohod otrok na Vinski vrh ter nedeljski sprehod po sakralnih objektih od Selnice ob Dravi po Jabolčni poti do Fale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta