Cesta med Miklavžem in Dobrovcami naposled v obnovo

Damijan Toplak
05.06.2021 04:00
Za naložbe v ceste in dozidavo na miklavški osnovni šoli bo skupno namenjenih skoraj 6,5 milijona evrov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pločnik s kolesarsko stezo bo z obnovo ceste dobil tudi razsvetljavo. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik je potrdil, da se bo predvidoma 16. junija začela obnova ceste med Miklavžem in Dobrovcami. S Cestnim podjetjem Ptuj je namreč v začetku tedna podpisal pogodbo za izvajanje del pri tej prepotrebni rekonstrukciji ceste. Popolnoma bodo prenovili občinsko cesto v dolžini skoraj enega kilometra, ob tem pa postavili novo razsvetljavo ob celotni cestni trasi in do vrtca v Miklavžu, nameščenih bo 33 svetilk.

Obvoz med zaprtjem

Pogodbena vrednost omenjenih del znaša 435.648 evrov. Rok izvedbe je štiri mesece, medtem ko naj bi gradbena dela trajala tri mesece in se bodo izvajala pretežno med šolskimi počitnicami. Obvoz v času popolnega zaprtja bo urejen skozi Skoke in Rogozo, zagotovili bodo tudi stalno prevoznost poljske ceste Dobrovce-kanal-Mumlek-zbirni center Miklavž. "Kdaj bo popolna zapora, v tem trenutku težko rečemo, ker je odvisna od plana del izvajalca. Popolne zapore celotno obdobje pa gotovo ne bo," napoveduje župan Repnik.

Šola v dogradnjo

Do 20. junija bodo na miklavški občini izbrali tudi izvajalca dograditve treh razredov in jedilnice v Osnovni šoli Miklavž na Dravskem polju. Vrednost teh del pa je ocenjena na 400 tisoč evrov. Miklavški župan obenem sporoča, da tudi projekt celovite obnove Ptujske ceste s pločnikom in kolesarsko stezo v Miklavžu gre v pozitivni smeri, saj ima občina z odobritvijo 615 tisoč evrov evropskih sredstev finančno konstrukcijo projekta v vrednosti 5,5 milijona evrov v celoti sklenjeno.

Tudi Ptujska cesta bo obnovljena
Andrej Petelinšek

Gradnjo nove ceste z vsemi priključki na dovozne ceste ter javno razsvetljavo in komunalne vode v vrednosti štirih milijonov evrov v celoti financira Republika Slovenija oziroma Direkcija RS za infrastrukturo. Ob tem bo miklavška občina zgradila obojestranski pločnik in kolesarsko stezo v vrednosti 1,5 milijona evrov, od česar bo 615 tisoč evrov kohezijskih sredstev EU, slabih 900 tisoč evrov pa financira Občina Miklavž na Dravskem polju. Izvajalca del na Ptujski cesti v Miklavžu izbira DRSI in bo predvidoma izbran v poletnem času.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta