Gledališka skupina Mladi Gregorčič: Tokrat so besedilo napisali kar sami

Darja Lukman Žunec
24.02.2024 07:00

Gledališka skupina Mladi Gregorčič pripravlja premiero igre Njegova pretekost, njena prihodnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi Gregorčič, mladinska gledališka skupina
Davorin Arnuga

Pri Kulturno-umetniškem društvu Simona Gregorčiča pri Veliki Nedelji poleg odrasle gledališke skupine, ki vsako leto na svojem letnem odru ob gradu pripravi poletno in ob koncu leta še zimsko predstavo, deluje tudi mladinska. Poimenovali so jo Mladi Gregorčič.

Do zdaj jim je predstave, ki jih že leta pripravljajo enkrat letno, pomagal izbrati in zrežirati njihov mentor, igralec in režiser Tonček Žumbar, letos pa so se na njegovo prigovarjanje prvič odločili, da si bodo igro zamislili in zrežirali kar sami.

Za ustvarjanje zgodbe se je opogumila Lina Tašner, mlada ljubiteljska igralka ter študentka angleškega jezika in umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Lina Tašner: "V igri sodelujemo mladi igralci, ki že vrsto let gledališko ustvarjamo, a nam je tokrat Tonček Žumbar predlagal, naj besedilo sami izberemo, ali še bolje, kar sami ustvarimo. Iz njegovega predloga se je porodila moja zamisel za igro z naslovom Njegova preteklost, njena prihodnost, ki govori o 17-letni Leji in 18-letnem Aresu, ki obiskujeta isto gimnazijo. Na začetku zgodbe se še ne poznata, vendar ju povežeta njuni alternativni podobi, ki sta nekega dne izstopili iz ogledala, a sta drugim očem nevidni. Igra vključuje pet glasbenih točk, ki so zasnovane na skladbah iz Disneyjevih filmov, zato v predstavi veliko pojemo in plešemo."

V igri sodeluje 16 igralk in igralcev, v glavnih vlogah pa nastopajo Maja Kociper, Anže Kace Trop, Lina Tašner in David Stanič.

Kot še pravi Tašnerjeva, so doslej že dobro zvadili posamezne prizore, te dni pa bodo predstavo v celoti postavili na oder. Premiera bo prihodnji petek, 1. marca, v velikonedeljski kulturni dvorani. Vstop na predstavo bo, kot je že v navadi, brezplačen. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta