Hoče - Slivnica: Naj športnika sta Neža Mesiček in Rok Bračko

ŠTR
03.04.2022 03:00

V občini Hoče - Slivnica so podelili priznanja najboljšim športnikom v lanskem letu. Neža Mesiček iz Judo kluba Apolon se je lani izkazala na državnem prvenstvu ter na mednarodnih tekmah. Odbojkar Rok Bračko pa je na evropskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji s soigralcem Rokom Možičem postal evropski prvak do 20 let v odbojki na mivki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Marko Soršak, Neža Mesiček in Rok Bračko 
Občina Hoče-Slivnica

Najboljša športnica leta 2021 je postala Neža Mesiček, predstavnica Judo kluba Apolon. Na lanskem državnem prvenstvu za kadetinje in za mlajše kadetinje je dosegla prvo mesto, drugo mesto si je priborila na državnem prvenstvu za mladinke, tretje mesto pa za članice. Na mednarodnih turnirjih v Bolgariji in v Splitu je dosegla prvo mesto za kadetinje. Najboljši športnik leta 2021 pa je Rok Bračko, ki je na evropskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji s soigralcem Rokom Možičem postal evropski prvak do 20 let v odbojki na mivki. Na turnirju svetovne serije odbojke na mivki v Ljubljani je med člani dosegel drugo mesto, na članskem državnem prvenstvu pa tretje. Na državnem prvenstvu odbojke na mivki do 20 let si je priboril drugo mesto, peto pa na evropskem prvenstvu do 23 let. Po izboru OZS je bil razglašen za najboljšega igralca odbojke na mivki za leto 2021. Rok je tudi kapetan slovenske odbojkarske reprezentance do 20 let.

Odbojkarice Formisa s trenerjem Milošem Milićem
Igor Napast

Najboljša ekipa leta 2021 so članice Odbojkarskega kluba Formis, ki so v prejšnji sezoni v I. B-državni odbojkarski ligi za ženske osvojile prvo mesto, uspeh pa ponovile v letošnji sezoni in si vnovič priigrale možnost uvrstitve med najboljše ekipe v Sloveniji. Nagrada za vse te dosežke je vpoklic nekaterih igralk v kadetsko in mladinsko reprezentanco ter še štirih na širši izbor članske reprezentance Slovenije. Ekipo sestavljajo Žana Ivana Halužan Sagadin (kapetanka), Žana Godec, Lana Zupan, Tinkara Šteharnik, Julija Grubišič Čabo, Nika Milošič, Nika Fišer, Tina Fišer, Adela Škoflek, Neja Bračič, Taja Natek, Ana Mojca Krajnc, Naja Divjak, igrale pa so še Teja Bavdaž, Ronja Štampar, Lana Daks, Tjaša Babič, Lina Stražišar in Marija Čićić.

Tilen Demšič
Željko Zeleničič

Perspektivna športna ekipa dečkov leta 2021 so starejši dečki OK Hoče, ki zasedajo prvo mesto v II. ligi, ter športna ekipa deklic OK Formis mala odbojka, ki so bile med 48 ekipami iz vse Slovenije državne podprvakinje. Perspektivna športnica za leto 2021 pa je postala 14-letna Živa Soršak, članica Judo kluba Apolon, ki je bila lani v kategoriji do 16 let državna prvakinja. Jani Černe, član Judo kluba Apolon, pa je perspektivni športnik leta 2021, ki je postal državni prvak leta 2021 in zmagovalec skupnega slovenskega pokala v kategoriji starejših dečkov do 14 let. Zaslužni športni delavec v letu 2021 je Miran Drofenik, ki je že več kot 15 let član AMD Orehova vas, kjer opravlja dela gospodarja. Za izredne dosežke v vrhunskem športu pa so nagradili Uroša Planinšiča, ki je lani z OK Maribor osvojil naslov državnih prvakov, ter Roka Knafliča, ki je lani kot član Judo kluba Apolona dosegel prvo mesto na državnem prvenstvu med kadeti in mladinci. Za izredne dosežke v vrhunskem športu je bil nagrajen še Tilen Demšič, ki je lani dosegel tretje mesto na državnem prvenstvu v motokrosu v razredu 125 ccm.

Za razgibano dogajanje na odru so poskrbele deklice športnega kluba Favorit z ritmično gimnastiko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta