Kidričevo: S parkom za pse uresničili pobudo stanovalcev

ŠTR
16.10.2022 03:00

S prostovoljnim delom in financami občine so vzpostavili park, kjer lahko psi prosto tekajo in izživijo svojo energijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pasji park ima dva dela in pred obema predprostor.
FB Pasji Park Kidričevo

Pobudo za vzpostavitev tovrstnega parka so dali prebivalci kidričevskih blokov. Idejna vodja projekta Iva Cizerl Ferčec, ki ima sama psa in je njihova velika ljubiteljica, pa je nato krenila "v akcijo". "Idejo sem predstavila na Občini Kidričevo, ki je za projekt imela posluh. Poiskali smo primerno lokacijo in ekipo ljudi, ki je koncept prenesla v realnost," pove.

Slavnostni prerez traku novega pasjega parka v Kidričevem, desno kidričevski župan Anton Leskovar.
FB Pasji Park Kidričevo

Park, ki je v neposredni bližini blokov v zelenem in osenčenem območju, se razteza na dobrih 900 kvadratnih metrih. Ločen je na dva dela. Stran uporabe bo izbral lastnik psa glede na potrebe svojega štirinožnega prijatelja. Park ima tudi predprostor, kjer lastnik psa varno pripravi na vstop in izstop. Že ob vhodu pa je nameščena tabla z jasnimi pravili, ki jih je treba za varno uporabo upoštevati. Prav tako je park opremljen s klopmi in koši za komunalne odpadke in pasje iztrebke.

V celoti so ga oblikovali in zgradili člani Etnografskega društva Kurenti vetrovniki Kidričevo, ki so za to porabili 200 prostovoljskih ur. Finančni vložek 5000 evrov je zagotovila Občina Kidričevo. Kidričevski župan Anton Leskovar je ob tem dejal, da ga veseli vsak projekt ali posodobitev, ki vodi k napredku in ureditvi kraja, še posebno, če jih predlagajo občani. "Tako smo z veseljem podprli tudi pobudo k ureditvi parka za hišne ljubljenčke. Ob tem se zahvaljujemo podjetju Talum, ki je odstopilo zemljišče. Želim, da bi tovrstnih projektov, katerih pobudniki so naši občani in kjer občina lahko nudi podporo v nabavi materiala, bilo čim več," še pove.

V pasjem parku v Kidričevem je že mogoče srečati številne pse in njihove lastnike oziroma sprehajalce.
FB Pasji Park Kidričevo

Gradnjo parka so s prisotnostjo ob otvoritvi podprli tudi Pasja šola Alfakan, trgovina za male živali Pet House Sonny Ptuj in Pasja šola Sa-Nu. S predstavitvijo agilitija in igre s frizbijem so dodatno popestrili dogodek. Predstavili so tudi osnove ustreznega obnašanja v pasjem parku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta