Motokrosist Tilen Demšič, naj športnik v občini Hoče - Slivnica, želi nastop na svetovnem prvenstvu

Damijan Toplak Damijan Toplak
12.03.2023 04:11

Za športnika leta med posamezniki v občini Hoče - Slivnica so razglasili motokrosista Tilna Demšiča, ki je lani tekmoval za AMD Orehova vas in bil drugi na državnem prvenstvu v svoji kategoriji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobitniki priznanj s prireditve športnik leta v občini Hoče - Slivnica.
Damijan Toplak

Po prireditvi je Tilen Demšič povedal, da je njegov cilj biti državni članski prvak v motokrosistični kategoriji do 250 kubičnih centimetrov. Trenutno je član ekipe 62 motosport iz Lukovice, v prihodnje pa bo tekmoval za ekipo Tima Gajserja - Tiga 243. V prihodnje bi rad tekmoval tudi za svetovno prvenstvo v kategoriji do 250 kubičnih centimetrov, a trenutno še ni povsem pripravljen za takšen kvaliteten preskok, priznava sam.

Za lansko leto je v občini Hoče - Slivnica športnik leta motokrosist Tilen Demšič.
Damijan Toplak

Na prireditvi, ki so jo popestrili bobnarji Marka Soršaka - Sokija (Marsel Štangler, Žiga Balažič, Darja Dukarič, Alja Lah), vodil pa jo je znani lokalni moderator Matjaž Šeško, je priznanja ob hoško-slivniškem podžupanu Borisu Pustu podeljeval Bojan Geiser, predsednik občinske hoško-slivniške športne zveze. Tako so za najboljši občinski športni kolektiv razglasili mladinke odbojkarskega kluba Formis, ki so bile na državnem prvenstvu druge med 42. ekipami. Kadetinje OK Formis so si ob osvojenem četrtem mestu na državnem prvenstvu prislužile naziv najbolj perspektivne ekipe, Taja Bingo, članica OK Formis in tudi slovenska kadetska reprezentantka, pa je bila razglašena za najbolj perspektivno športnico v občini.

Za izredne dosežke v vrhunskem športu so bili nagrajeni judoisti Neža Mesiček, Rok Knaflič, Nik Eljon Jarc in Metka Lobnik, vsi člani judo kluba Apolon Hoče. Lobnikova je članska državna prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov in trenutno že kvalificirana za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Parizu. Plakete so šle v roke Boštjana Geiserja, ki je dolgoletni vodja teniške šole v Teniškem klubu Hoče, Hermanu Jakoliču ml., ki je od leta 1992 dejaven v upravnem odboru AMD Orehova vas, posebno priznanje pa je prejela tudi kegljaška sekcija Društva upokojencev Hoče. Za perspektivne športnike so bili nagrajeni judoisti Jani Černe, Lara Dogša in Živa Soršak, Lorena Buser (ritmična gimnastika) in Jaša Mihajlović, ki je slovenski nogometni reprezentant v kategoriji do 15 let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta