Pevske in glasbene zasedbe razvedrile obiskovalce

Breda Germ
15.10.2022 03:00

V dvorani kulturnega doma v Hočah so pripravili 7. Revijo pevskih zborov in skupin Občine Hoče – Slivnica, kjer so se srečali pevski zbori, vokalne skupine in tamburaši iz društev, ki bogatijo kulturno življenje v občini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oktet svetega Mihaela z zborovodkinjo Petro Kozar Bežan
Marko Vanovšek

Po pozdravnem nagovoru podžupanje Andreje Kavaš in svečanem govoru predsednika Kulturno-umetniškega društva Hoče Aleša Megliča je nastopajoče skozi program popeljala Vikica Pintarič.

Kot je zapisal že škof Anton Martin Slomšek: "Ptico boš spoznal po petju, pa človeka tudi: ako je lepo njegovo petje, ima tudi lepo srce." In nastopajoči so zapeli lepo in iz srca. V programu je nastopil Mešani pevski zbor Društva upokojencev Slivnica z zborovodjem Alešem Marčičem. Ljudske pevke iz Katoliškega društva dr. Antona Murka so pod vodstvom Milke Pristavnik predstavile preprosto življenje izpod Pohorja. Cerkveni pevski zbor sv. Jurija Hoče je ob klavirski spremljavi zborovodkinje Petre Kozar Bežan vzneseno zapel svoje melodije, ki jih sicer prepeva v hoški farni cerkvi. Tudi Mešani oktet sv. Mihaela iz Razvanja vodi Petra Kozar Bežan. S solistoma Filipom Tobiasom in Ines Tobias so ob klavirski spremljavi zborovodkinje polepšali večer z romantičnimi skladbami. Pevsko-glasbena skupina Samotarji iz Društva upokojencev Hoče prepeva ob spremljavi harmonikarja Danila Gajslerja. Z vodjo Ido Hriberšek se trudijo, da slovenska ljudska pesem ne bo šla v pozabo.

Tamburaše Kulturno-umetniškega društva Hoče že 40 let krasi močna ljubezen do igranja in petja. S tamburaško muziko so navdušili vse v dvorani. Vodi jih Janez Bartol. Klapa Lent iz Kulturno-umetniškega društva Milke Zorec Hotinja vas goji akapela klapsko petje z instrumentalno spremljavo. Pod umetniškim vodjem Žarka Jankoviča so pričarali morje in sonce. Za konec je nastopil še Mešani pevski zbor KUD Hoče. Delujejo že 30 let in večina pevcev je v zboru od vsega začetka. Vežeta jih veselje do petja in dobra družba. Z novo zborovodkinjo Petro Kozar Bežan so sproščeno zapeli. Bojan Primec pa je navdušil s solo nastopom.

Zadovoljstvo in nasmeh na obrazih obiskovalcev sta potrdila, da so jim pevci z lepim petjem razvedrili srce in da je prireditev uspela. Za dobro organizacijo se je v prvi vrsti treba zahvaliti nastopajočim, občinstvu, članom KUD Hoče in osebju Občine Hoče – Slivnica. Brez skupnih prizadevanj revije ne bi bilo mogoče izpeljati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta