ŠRD Markovci: Malo je manjkalo in bi prvič v zgodovini ribiškega društva dobili ribiško carico

Ignac Habjanič
23.09.2023 05:10

Ribiški kolektivi (družine, društva in sekcije) med svojim članstvom enkrat letno organizirajo tekmo za ribiškega carja. Ta naziv si pridobi tisti, ki v določenem časovnem roku, običajno je to tri ure, ujame najtežjo ribo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ribiški car Nejc Prelog s spremljevalcema Maksom Sakelškom in Klavdijo Matjašič
ŠRD Markovci

Minulo soboto je pri ribniku v Prvencih, kjer domuje ŠRD Markovci, vodstvo tega društva organiziralo tekmo za njihovega ribiškega carja. V ta boj se je podalo 23 kandidatov, med njimi tudi ena kandidatka - pa tudi dva desetletna mladeniča sta se uspešno kosala s precej starejšimi in izkušenimi ribiči. In lahko bi se zgodilo, da bi v triurnem namakanju trnkov ter učenju plavanja črvov dobili carico.

Tehtnica je pokazala uspešnost posameznih tekmovalcev: prvo mesto si je prilovil in prejel naziv car Nejc Prelog z ribo, težko 7,380 kilograma, drugo mesto Maks Sakelšek, 6,580 kilograma, tretje mesto Klavdija Matjašič, 6,380 kilograma. Do zdaj med prvo trojico na teh društvenih tekmovanjih še nikoli ni bilo ženske.

Ribiški car Nejc Prelog s spremljevalcema Maksom Sakelškom in Klavdijo Matjašič
ŠRD Markovci

"Presenečen sem in zadovoljen s prvim mestom, saj sem premagal starejše in bolj izkušene ribiče," je povedal Prelog. Branko Kostanjevec, predsednik ŠRD Markovci, pa je povedal, da jim je letos vodostaj v ribniku rušil načrte, tudi tekma za carja je bila načrtovana že v juniju: "Iskrene čestitke carju, ki mi bo pomagal pri vodenju društva, enako velja tudi za drugo in tretje uvrščena spremljevalca."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta