Središče ob Dravi: Sprožili upravni spor glede azilnega doma

Hojka Berlič Hojka Berlič
29.03.2024 13:07

V skladu z napovedmi je Občina Središče ob Dravi danes sprožila upravni spor glede sklepa vlade o vzpostavitvi začasne izpostave azilnega doma na mejnem prehodu s Hrvaško.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Številni prebivalci Središča ob Dravi nasprotujejo vzpostavitvi azilnega doma
Andrej Petelinšek

Kot je napovedal župan Središča ob Dravi Toni Jelovica, je občina danes sprožila upravni spor glede sklepa vlade o vzpostavitvi azilnega doma na tamkajšnjem mejnem prehodu s Hrvaško. V upravnem sporu pa je občina, kot nam je pojasnil Jelovica,  tudi predlagala, da upravno sodišče izda začasno odredbo, da se izvrševanje sklepa vlade o lokaciji azilnega doma zadrži do odločitve upravnega sodišča. "S tem bi se zaustavile vse aktivnosti, ki sedaj v zvezi s tem tečejo," poudarja župan, ki je tudi izrazil upaje, da bo upravno sodišče zadevo obravnavalo prednostno. Za pripravo in vložitev potrebne dokumentacije so pooblastili odvetniško družbo Matoz. 

Kot je še povedal Jelovica, so z urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov sicer že dobili odgovor na dopis o sklepih redne seje občinskega sveta ter sklepih skupne izredne seje treh občinskih svetov, poleg Središča od Dravi tudi sosednjega Ormoža in Svetega Tomaža, v katerih nasprotujejo odločitvi vlade. A kakšnih novih vsebinskih odgovorov, kot pravi Jelovica, niso dobili. Urad je v odgovoru zgolj poudaril, da je azilni dom začasnega in prehodnega značaja ter da je Slovenija kot članica EU dolžna spoštovati zakonodajo s področja človekovih pravic.

Prebivalci Središča ob Dravi so sicer v znak nestrinjanja z vladno odločitvijo v včeraj dvakrat protestno zaprli ceste v središču občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta