V Pesnici prizadevnim priznanja kraja

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
24.06.2023 07:00

Na osrednji slovesnosti so ob krajevnem prazniku podelili priznanja KS Pesnica, praznik pa pospremili tudi s številnimi dogodki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na osrednji prireditvi so podelili priznanja KS Pesnica.
Anita Kirbiš

V Krajevni skupnosti Pesnica so letos svoj praznik praznovali ločeno od občinskega praznika. V desetih dneh so društva v kraju izvedla številne kulturne, družabne in športne dogodke, od panoramske vožnje starodobnikov, pohoda po obronkih Pesnice, šahovskega in strelskega tekmovanja, kegljanja, tudi v nogometu so se merili, obiskovalci so si lahko ogledali koncert Vitis Vitae Ta svet je pesmi vreden, dramsko igro Čaj za dve ali obiskali dan odprtih vrat Konjeniškega društva Pesnica. V počastitev krajevnega praznika je bila tudi sveta maša. Pripravili so tudi tri razstave - Spretni prsti podeželja, likovno razstavo KUD Marice Kerenčič Svet v barvah in dokumentarno razstavo Pesnica skozi čas.

V Večnamenskem centru Pesnica pa je bila 14. junija osrednja proslava ob prazniku KS Pesnica. Slavnostna govornica, predsednica sveta KS Klavdija Samogy Simonič se je zahvalila vsem krajanom za ves prispevek in društvom za sodelovanje ter jim čestitala k prazniku. Čestitke je izrekel tudi župan Občine Pesnica Gregor Žmak.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Pesnica in Pesniški oktet. Podelili so tudi priznanja za aktivno delovanje v krajevni skupnosti. Prejeli so jih Marija Mlakar za prizadevanja na področju zdravega načina življenja, kmetija Zupanič in Metz za usmerjenost v ekološko kmetovanje, Darja Kramberger - Fizioterapija Pika za predano in strokovno delo in Osnovna šola Pesnica za plodno sodelovanje z društvi in krajevno skupnostjo na vseh prireditvah.

Še pred proslavo so predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB občin Kungota, Pesnica, Šentilj in vodstvo Krajevne skupnosti Pesnica pri Mariboru položili venec ob spominski plošči Jožetu Kerenčiču.

Po proslavi je sledil nastop Tilna Artača, ki je do solz nasmejal publiko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta