V ptujski bolnišnici sedem okuženih na internem oddelku, opravljajo še dodatne teste

S.P.P.
20.10.2020 13:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hojka Berlič

Direktorica Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Anica Užmah je sporočila, da se v bolnišnici soočajo z obsežnejšim vdorom koronavirusa med bolnike na internem oddelku: "Ukrepamo v skladu z navodili epidemiološke službe. Včeraj smo odvzeli brise bolnikom v enem delu oddelka in potrdili sedem covid pozitivnih bolnikov. Danes nadaljujejo z odvzemom brisov vsem bolnikom na internem oddelku. Rezultati opravljenih testov bodo znani jutri."

Anica Užmah, direktorica Splošne bolnišnice Ptuj.
Slavica Pičerko Peklar

V bolnišnici so poseben covid oddelek že pred tedni uredili v delu stavbe, kjer sicer deluje kirurški oddelek in je povsem ločen od ostalega dela v bolnišnici. V bolnišnici je na voljo 28 postelj, v teh dneh pa se tam zdravi 12 bolnikov. Tja zdaj selijo tudi okužene z internega oddelka. Na covid oddelku te dni zdravijo 12 bolnikov, zdaj pa tja selijo tudi okužene z internega oddelka. Skupaj imajo v ptujski bolnišnici za okužene s covid-19 na voljo 28 postelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta