(VIDEO) Potovanje v Afriko: Čeprav je zaradi nesreče paraplegik, zanj nobene sanje niso nedosegljive

Aleksandra Papež
20.07.2020 04:45

Igorja Plohla poznamo po njegovem književnem junaku levu Rogiju, mladinski zgodbi Pustolovščine v Prlekiji in avtobiografskem romanu Ne domišljaj si! Sicer pa Igor Plohl živi v Lenartu in opravlja poklic učitelja v bolnišnični šoli - podružnični šoli Osnovne šole Bojana Ilicha. Lani je slaba dva tedna potoval po Afriki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Plohl med obiskom Afrike
Osebni arhiv

Kljub izgubljenemu vozičku nadaljeval potovanje

"Želja potovati v Afriko je v meni tlela že zelo dolgo. Spomnim se, da sem v učbeniku za zemljepis že v osnovni šoli zagledal veličastno fotografijo Kilimandžara in si že takrat zaželel odpotovati tja," se spominja Plohl. Njegove sanje o potovanju v Afriko so se uresničile s pomočjo oddaje Dan najlepših sanj, kamor ga je prijavila nekdanja soseda in prijateljica Pavla Potočnik Bela, ki je v Igorjevem stanovanju opazila precej afriških skulptur in predmetov ter tako izvedela za Igorjevo največjo željo o potovanju v Afriko.

Kjer hiše gradijo ženske ...

V videopotopisu z naslovom Z invalidskim vozičkom v Afriko je Igor v prvem delu opisal priprave in dogodivščine na poti v severno Tanzanijo, v drugem pa doživetja v masajski vasi Olpopongi. Tam hiše gradijo ženske, prave junakinje so, njihov položaj je težji od položaja moških," pojasni Igor Plohl.
"Z namenom, da bi lažje razprli krila domišljije in vsaj v mislih odpotovali v lepe kraje, sem pričel snemati potopise," je zapisal Plohl, ki je posnel še tretji in s tem končni del svojega videopotopisa, ki si ga lahko ogledate na njegovem facebook profilu in na youtubu, kjer lahko najdete še več posnetkov Igorjevih afriških dogodivščin. Svojo pot v Afriki je Igor Plohl pred kratkim popisal tudi v novi slikanici za otroke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta