(PORTRET TEDNA) Pedro Sánchez: Politik, ki vztraja in se ne ukloni prvemu porazu

Bojan Brezigar Bojan Brezigar
18.11.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva Sánchezova vlada je zaprisegla v februarju 2019; ni se rodila pod srečno zvezdo, obe katalonski stranki sta ji odrekli podporo.
Prva Sánchezova vlada je zaprisegla v februarju 2019; ni se rodila pod srečno zvezdo, obe katalonski stranki sta ji odrekli podporo.
Reuters
V nadaljevanju preberite:

- Politik ne postaneš čez noč in Španija je država, kjer že pol stoletja obstajata dve veliki stranki, Ljudska stranka (Partido Popular, PP) in Socialistična stranka (Partido Socialista Obrero Español, PSOE).

- Pedro Sánchez ima za seboj dolgo politično kariero. V stranki je aktiven od leta 1993; pri 26 letih je bil svetovalec Evropske poslanke PSOE Barbare Dührkop, podpredsednice socialistične parlamentarne skupine, med kosovsko vojno je bil vodja kabineta visokega predstavnika ZN Carlosa Westendorpa, v Španiji je leta 2003 kandidiral za mestnega svetnika v Madridu, ni bil izvoljen, a je kasneje nadomestil svetnika, ki je odstopil.

- Prva Sánchezova vlada je zaprisegla v februarju 2019; ni se rodila pod srečno zvezdo, obe katalonski stranki sta ji odrekli podporo in Sánchez je oklical nove predčasne volitve 28. aprila 2019. PSOE je bila prva stranka, Sánchez je prejel mandat, a pogovori z levo stranko Podemos niso bili uspešni.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta