(REKLI SO) Silvester Šurla o (ne)alternativi: Janša in plenilci

21.03.2024 10:00

Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja, o vladi in opoziciji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bp

"Ni samo nesposobnost politikov tista, da vlade pogosto ne morejo narediti ničesar. Da ne morejo nadeti uzde denimo trgovcem, ki z visokimi maržami na izdelke (hrana, drogerija …) dobesedno odirajo državljane. Kakšen fiasko je bila tista vladna košarica živil! Čeprav na trgu posluje kar precej trgovskih verig in bi morala biti konkurenca, se ti očitno med sabo dogovarjajo, da imajo vsi podobno visoke cene. S tem pa velike profite. Na eni strani stiskajo dobavitelje, na drugi strani odirajo potrošnike. Država, v njenem imenu vlada, pa ne odigra svoje vloge. Urad za varstvo konkurence, ministrstva za gospodarstvo, kmetijstvo in prehrano ne znajo, najbrž pa tudi nočejo narediti reda. Zaščititi potrošnike pred vsakodnevnim plenjenjem njihovih denarnic. /.../

Silvester Šurla
Robert Balen

Da je dovolj, na obcestnih plakatih te dni sporoča največja opozicijska stranka, ki ta petek vabi na veliko protikorupcijsko zborovanje na Kongresni trg v Ljubljani. Janez Janša si ob dokaj opravilno nesposobni vladi Roberta Goloba, ki se je zadnji dve leti večinoma ukvarjala sama s sabo, ponovno tlakuje pot na oblast. Da bi še v četrto postal predsednik vlade. Trikrat je že imel priložnost voditi izvršilno vejo oblasti in vsakič je zamočil (ni izpeljal ključnih reform, se pogrezal v korupcijske škandale), zakaj bi bilo v četrtič drugače?

Janša že dolgo ni več alternativa plenilcem na levici, saj, ko je na oblasti, uporablja podobne metode in tudi on veselo posluje z omrežji vzporedne države. Tisti, ki prijateljuje z Rokom Snežičem, Andrejem Marčičem in Božom Dimnikom, pač ne more biti predstavnik drugorazrednih državljanov." (dr)

 

Vir: Reporter

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta