(STANOVANJSKA STISKA) "Mami, a se bomo selili?" me je pred kratkim vprašala 5-letna hči

Katja Štingl
09.12.2019 12:36

"Samska mama, pravite? Dva otroka? Deljeno starševstvo? Aha, torej ne dobivate preživnine? S čim se pa ukvarjate? Novinarka na svobodi? Vas obvestimo." In klic, ki se nikoli ne zgodi. Otroka po razhodu že tretje leto selim kot mačka mlade, pred nami je v tem času že peta selitev. Razlog? Stanovanje bodo oddajali turistom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

"Mami, a se bomo selili?" me je pred kratkim vprašala 5-letna hči. "Ne bomo, končno smo našli stanovanje, kjer se prvič počutimo kot doma, vrtec imaš dovolj blizu, zakaj, a ti tukaj ni všeč?" jo vprašam. "Mi je, samo dolgo se že nismo." Zamislim se nad njeno izjavo, kako prav ima, a ta njen "dolgo" je v resnici le slabo leto in pol. Čez nekaj dni dobim klic, ki mi pove, da si moramo do pomladi poiskati novo stanovanje. Ko pomislim, kaj vse to znova spet prinaša, mi postane kar slabo.
Razlogi za toliko selitev v tako kratkem času so različni. Enostavno nismo našli prostora, kjer bi se lahko udomačili in počutili kot doma, kjer bi bila cena primerna ponudbi, kjer se nam ne bi vtikali v bivanje z nešteto svojimi pravili in nas preverjali, kjer ne bi imeli občutka, da smo pri nekomu le na obisku … Veliko je bilo dejavnikov, ki so me silili v iskanje boljših rešitev, saj si želim otrokoma nuditi kvalitetno bivanje, cena za to pa je preklemansko visoka in začne se že pri iskanju nastanitve.
Otroci samskih mam najemodajalcem predstavljajo nevzgojene pankrte, ki bodo risali po stenah, rezljali podobe v leseno mizo, puščali čokoladne sledi na kavču in po možnosti še bruhali po tepihu. Saj veste, to se namreč pogosto dogaja, a ne, ne glede na to, koliko so stari.

Katja Štingl
Miran Juršič
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta