(VEČERNO BRANJE) Novi Evropski komisiji na pot

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Evropska unija je pred velikimi izzivi, notranjimi in zunanjimi. O zunanjih zadnje čase govorimo izjemno veliko: trgovinska vojna med Kitajsko in Združenimi državami Amerike, nestabilnost v Južni Ameriki, okoljska vprašanja ... Na drugi strani pa so po volitvah v Evropski parlament kar malo potihnile razprave o tem, kaj želimo s to našo Evropo in v katero smer jo moramo usmeriti, da se čez pet let ne bomo spraševali o tem, kje je Evropa "zabluzila".
Pred nami so zahtevni časi. Najprej zato, ker je Evropski parlament razdeljen, kot ni bil že dolgo. To je za klasično obliko vladavine, ko izvršna oblast rada vlada sama, le s pro forma demokratično kontrolo, slabo. A za tiste, ki demokracijo jemljemo resno, sta razdelitev in razpršitev Evropskega parlamenta nekaj koristnega. Zakaj? Predvsem zato, ker se politika in zastopanje interesov državljanov Evropske unije seli v edini organ, ki je demokratično izvoljen.

Milan Brglez: "Nič več ni samoumevno, nič več ni dano. Vse bodo (in bomo) morali izpogajati."
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta