Velika pridobitev v Lendavskih goricah: Dve novi gozdni poti

Damjana Nemeš, Vestnik
23.06.2023 17:00

Vrednost naložbe je znašala 250 tisoč evrov. Dela so potekala eno leto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Kljajić

Na pobudo Slovenskih državnih gozdov (SiDG) sta v Lendavskih goricah nastali dve novi gozdni cesti. V infrastrukturo so se pristojni odločili investirati zaradi nerealiziranega predvidenega letnega poseka lesa s strani Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) oziroma zaradi težav pri transportu tega lesa iz gozdov, ki gravitirajo v doline Lendavskih goric, Čentibe in Doline. K odločitvi za vzpostavitev dveh povsem novih gozdnih poti je prispevala tudi slaba nosilnost obstoječih cest, prav tako je lokalna skupnost zaprla svoje ceste za težki gozdarski transport.

Skupaj sta dolgi 1950 metrov

Novi gozdni cesti, ki je v celoti investicija SiDG, sta skupaj dolgi 1950 metrov, po celotni trasi pa je bilo v namen vzpostavitve poti posekanega približno 800 kubičnih metrov lesa. Kot je pojasnil Jan Mihelič, specialist za gozdno gradbeništvo v SiDG ter nadzornik gradnje obeh cest, je maja in junija lani potekala sečnja dreves, avgusta je sledila uvedba v gradbena dela, ki so trajala vse do konca letošnjega maja. Dela je s podizvajalcem izvajalo podjetje Gozd Ljubljana. Še pred začetkom vseh del je ZGS izdal soglasje za gradnjo gozdnih cest, pridobljeno je bilo tudi soglasje Občine Lendava za priključek na občinsko cesto, naravovarstveno in vodno soglasje ter soglasje vseh zasebnih lastnikov gozdov ob trasi. "Vrednost celotnega projekta je bila 250 tisoč evrov brez davka na dodano vrednost, zgornja cesta je stala 75 tisoč evrov, spodnja pa 175 tisoč evrov," je še pojasnil Mihelič. Najdražji objekt na obeh poteh je bila armirana brežina, sicer pa so za nosilni ustroj, ki je na celotni trasi debel 30 centimetrov, porabili 3200 kubičnih metrov materiala ter za obrabno zaporni ustroj, ki je debel 10 centimetrov, 900 kubičnih metrov materiala. "Vse je lomljenec, ki smo ga uvozili iz Hrvaške."

Sodelovali bodo tudi z Madžarsko

Pri projektu je sodelovala tudi murskosoboška območna enota ZGS, ki je izdelala elaborat ničelnice za gozdno cesto, kar pomeni, da so v prostoru določili kardinalne oziroma pomembne točke na poti. "Za gospodarjenje z gozdom v tem prostoru je to res velika pridobitev, tovrstne investicije pa so v našem prostoru res redke," je povedal Štefan Kovač, vodja enote. SiDG pa že načrtuje drugo fazo gradnje gozdne poti v dolžini 2,5 kilometra ob državni meji do Doline, pri tem bodo sodelovali z Madžarsko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta