Bizarno: Slavna švedska manekenka okupirala otok pri hrvaški Rogoznici, goji kokoši in napada druge obiskovalce

D.Ži
14.06.2022 10:50

Nenaseljeni otok Jaz je nepričakovano dobil slavno stanovalko, za katero domačini menijo, da ima psihične težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Isabella Viola Lindblom je okupirala otok Jaz pri hrvaški Rogoznici. Policija je zanjo vedela že nekaj časa, saj to ni prvi kraj, kjer se je odločila tako bivati.

Profimedia

"Nisem je srečala, ampak po tem, kar sem videla na fotografijah, in kar pravijo domačini, je očitno ženska s težavami. Preprosto je v svojem svetu. Ne obnaša se kot običajni ljudje," je za 24sata.hr o slavni manekenki iz Švedske povedala županja Rogoznice Anita Živković. Lepotica bojda kot pitbul napade vsakogar, ki se ji poskuša približati. Trajalo naj bi že dlje časa, piše Šibeniški portal, a medtem je domačinom prekipelo. V zgodbo so se vključile vse pristojne institucije.

Profimedia

"Obvestili smo pristojno ministrstvo, policija in pomorska policija sta bili v ponedeljek zjutraj na terenu in jo tam našli. Sploh ne vemo, kako je na otok pripeljala piščance, toda po zakonu ne smejo biti nikjer, kjer ni ograjenega prostora, ne le zaradi zakona, ampak tudi zaradi rastlinstva in živalstva," pravi županja in dodaja, da so policisti našli šotor, ki ga je postavila manekenka.

Profimedia

"Na Hrvaško je prišla legalno, torej je pokazala potni list in dokumente, policija pa zanjo ve že nekaj časa, ker otok Jaz ni prvi otok, torej kraj, ki ga je zasedla. Bliža se poletna sezona in to je problem tako domačinov kot turistov, ker gospa, kot mi pravijo domačini, preganja tako kopalce kot ribiče, takoj ko se približajo otoku. Ker je osebne stvari že prenesla na otok, jih brez policijskega nadzora ne smemo premikati ali se jih dotikati. To mora narediti sama. Ne vem, kdaj jo bodo odpeljali od tam, vendar smo naredili vse, kar je bilo v naši moči. Policija ji je dala 24 ur, da odstrani vse svoje stvari in zapusti otok. No, nihče ne more postaviti šotora in ostati, kjer hoče, še posebej ne na nepredvidenih mestih. Komunalni redarji je ne morejo kaznovati za kokoši, lahko pa izdajo odločbo, da jih je treba od tam odstraniti," dodaja Živković za 24sata.hr.

Enigmo o piščancih so delno razkrili domačini, ki so za Slobodno Dalmacijo povedali, da so nekateri za plačilo po potrebi na otok prepeljali, kar je potrebovala.

"Žal se najdejo tudi ljudje, ki izkoriščajo situacijo, vzamejo denar za prevoze in druge storitve, punca pa je očitno pokvarjena. Pravijo tudi, da je Hrvaška država, kjer lahko delaš, kar hočeš," meni Rogozničanka.

Profimedia

Na šibeniško-kninski policijski upravi so pojasnili, da se Švedinja že nekaj časa zadržuje v njihovi državi in ​​da v Rogoznici nima prijavljenega prebivališča, pa tudi dovoljenja za prebivanje nima. Izrekli so ji globo po 15. členu zakona o državljanih držav članic Evropskega gospodarskega prostora in postavili rok za odhod iz države.

Profimedia

Isabella Viola Lindblom (30) je svetovno znana manekenka, ki naj bi bila nekoč imela kar dobre prihodke v modni industriji. Rodila se je v Göteborgu 27. novembra 1991. Ena njenih prvih manekenskih služb je bila na modni reviji Vena Cava spomladi 2010. Švedska manekenka se je pojavila na naslovnici julijske številke grške izdaje Votre Beauté 2012. Ukvarjala se je tudi z manekenstvom za blagovne znamke, kot je Comme Des Garcons. Danes so ji hrvaške skale očitno privlačnejše od modnih brvi.

"To je zelo neprijetna situacija, ki je Rogoznica ne pomni. Seveda pa bomo spremljali, kaj se dogaja," dodaja županja. Isabella se je precej vživela v svojo hrvaško avanturo in si otok Jaz, ki je v državni lasti, preprosto prilastila. Karkoli potrebuje na tem nenaseljenem otoku, tja dostavi s svojim gumijastim čolnom ali plača enemu od domačinov. Sprva je, pravijo domačini, spala v napeti mreži, šele kasneje je postavila šotor, verjetno, ko je našla idealno mesto zanj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta