Brata Gallagher zakopala bojni sekiri, skupina Oasis napovedala turnejo

J.K.
27.08.2024 09:19

Največ namigov o morebitni ponovni združitvi sta dala prav brata Liam in Noel Gallagher.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turnejo bodo začeli 4. julija 2025 v Cardiffu. 
Reuters

Po dnevih namigovanj je zdaj uradno. Kultna britanska britpop skupina Oasis se vrača. "To je to, to se dogaja!" so zapisali na družbenih omrežjih in napovedali veliko turnejo za prihodnje poletje. Zaenkrat bodo nastopili samo v Veliki Britaniji in na Irskem. Turneja se bo začela 4. julija v Cardiffu, štirikrat bodo nastopili v Heaton Parku v Manchestru, nato štirikrat na londonskem stadionu Wembley in na nazadnje še v Dublinu na Irskem. Vstopnice bodo v prodaji od sobote, 31. avgusta. 

Brata Liam in Noel Gallagher sta tako očitno zakopala bojni sekiri. Največ namigov o morebitni ponovni združitvi sta dala prav ona dva in na družbenih omrežjih podpihovala ugibanja. V nedeljo ponoči sta na svojih družbenih omrežjih in družbenih omrežjih skupine Oasis objavila posnetek z datumom 27.08.24, ki se je nato spremenil v napis 8am.

Liam je na omrežju X zapisal: "Nikoli mi ni bila všeč beseda FORMER." Prav tako v nedeljo zvečer je na nastopu na festivalu Reading posvetil skladbo skupine Oasis Half The World Away svojemu bratu, pozneje pa njihovo uspešnico Cigarettes & Alcohol ljudem, ki po njegovih besedah sovražijo rock skupino. Ob koncu koncerta pa se je na glavnih zaslonih na odru prikazal že omenjeni posnetek z današnjim datumom in uro. Zaokrožila je tudi novica, da naj bi skupina deset večerov igrala na stadionu Wembley, deset pa v manchestrskem Heaton Parku. Na obeh prizoriščih je skupina nastopila na zadnjih koncertih turneje Dig Out Your Soul, preden je leta 2009 razpadla. V zraku so bila tudi špekuliranja, da bo skupina prihodnje leto nastopila na festivalu Glastonbury. Njihov zadnji nastop leta 2004 sicer velja za enega najslabših koncertov v karieri skupine.

Naslovnica albuma Definitely Maybe. 
Sony Music

Skupina Oasis, ustanovljena leta 1991 v Manchestru, je poživila britansko glasbeno sceno. Razburjala je z javnimi prepiri med Liamom in Noelom, ki so dosegli vrhunec med prepirom v Parizu na festivalu Rock en Seine leta 2009, ko je Liam razbil eno od Noelovih kitar. Brata od razhoda nista nastopila skupaj, še vedno pa v razprodanih dvoranah ločeno redno igrata uspešnice skupine Oasis.

Do zdaj sta brata v javnosti večinoma komunicirala tako, da sta drug drugega zmerjala na družbenih omrežjih. Do ponovne združitve bo tako prišlo 30 let po izidu albuma (What's the Story) Morning Glory? iz leta 1995, ki je bil deležen mednarodnega kritiškega in komercialnega uspeha. Brata sta sicer že v preteklosti namigovala na spravo, Noel pa je lani v povezavi s ponovno združitvijo skupine dejal, da "nikoli ne reci nikoli".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta