(FOTO) Bosanska manekenka, rojena v moškem telesu, osvojila modni svet. Milijonarka je danes videti precej drugače

D.Ži
31.08.2022 11:42

Andrej je že pred časom postal Andreja Pejić, iz svetlolaske pa skrivnostna temnolaska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Bosansko-hercegovska manekenka Andreja Pejić je modni svet osvojila, še preden se je leta 2014 odločila za operacijo potrditve spola, še danes pa niza uspehe na modnem in igralskem področju.

Andreja se je rodila kot Andrej leta 1991 v Tuzli, njeni starši pa so se ločili kmalu po njenem rojstvu. Njo in brata Igorja sta vzgajali mama in babica, zaradi vojne, ki je divjala v Bosni in Hercegovini, pa se je družina zaradi varnosti preselila v Avstralijo.

Po končanem šolanju se je zaposlila v verigi hitre prehrane, kjer jo je opazil modni agent in jo uvedel v svet mode. Tam so jo hitro opazili in zaposlili znani svetovni oblikovalci. Že od začetka je odpirala moške in ženske revije Jeana Paula Gaultierja, MODELS.com pa jo je uvrstil na lestvici 50 najboljših modelov na svetu na visoko 18. mesto. Istega leta je bila uvrščena na seznam 100 najbolj seksi žensk na svetu.

Leta 2013 je prišla na naslovnice svetovnih medijev, ko je objavila novico o spremembi spola in o tem odkrito spregovorila.

"Ljudje so mi govorili, da bom izgubila to, kar nosim v sebi, in da ne bom več zanimiva, da je na svetu že veliko lepih deklet," je povedala v intervjuju za Vogue, leto pozneje pa je prestala poseg in pravi, da odločitve ne obžaluje.

Andreja je uspela tudi kot igralka, svojo zadnjo letošnjo vlogo je odigrala v filmu Dalíland, zgodbi o čudnem in fascinantnem zakonu Salvadorja Dalija in njegove žene Gale. Pejić je igrala francosko pevko Amando Lear, Dalijevo tesno prijateljico, ki je bila njegova muza 15 let, film pa je bil avgusta letos predstavljen na filmskem festivalu v Torontu, na filmska platna bo prišel septembra.

Nekdanja svetlolaska je danes rjavolaska, mnogi se strinjajo, da ji rjavi lasje odlično pristajajo. Andreja je zaradi transspolnosti pridobila veliko oboževalcev, na instagramu ji sledi več kot 450 tisoč ljudi, v zadnjem času objavlja predvsem nenavadne črno-bele posnetke.

Zanimivo je, da je Andreja ena najbogatejših manekenk v Avstraliji. Njeno premoženje ocenjujejo na okoli milijon in pol dolarjev.

O njenem ljubezenskem življenju ni znano nič, govorilo se je, da se je leta 2013 poročila z modnim oblikovalcem Rembrandtom "Remyjem" Duranom, a se je pozneje izkazalo, da gre zgolj za govorice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta