(FOTO) David Hojnik osupnil z modnim spektaklom v industrijski hali: Večer, v katerem se je zgodilo desetletje

Denis Bende Živčec
01.10.2023 11:49

Zapuščeno tovarniško okolje je bilo imenitna scenografija reviji, s katero se je zlati deček slovenske mode poklonil prvemu desetletju svojega ustvarjanja DH fashion.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Včasih se v enem večeru zgodi cel svet. In včasih se v enem večeru zgodi desetletje. Tako se je zdelo v soboto zvečer, ko so zažarele luči bleščečega modnega šova, s katerim je David Hojnik podčrtal izjemno uspešnih prvih deset let svojega ustvarjanja. Modni oblikovalec, kreativna sila za znamko DH Fashion, je skozi leta pripravil že več modnih spektaklov, a tako močnega čustvenega naboja ni imel še noben.

Andrej Petelinšek

Grobo, surovo okolje industrijske hale mariborske Metalne je postalo imenitna scenografija mehki lepoti njegove aktualne kolekcije, v kateri je ohranil vse osnovne prvine svojega prepoznavnega sloga, hkrati se je najbolj pogumno doslej sprehodil skozi polja barv. Vstopnice za revijo, ki jo je tokrat poimenoval kar David, - tudi zato, ker je ime sestavljeno iz začetnic imen revij, ki jih je pripravil v minulem desetletju - so bile v dneh pred revijo brez dvoma najbolj iskane vstopnice v državi, vsaj med ljubitelji mode in tistimi, ki se radi pokažejo.

Andrej Petelinšek

"V kolekciji sem pokazal vse tisto, česar doslej še nisem. Ohranil sem nekaj značilnosti, a v novi obliki, barvah in vzorcih. Mislim, da smo dobro nadgradili to, kar smo pokazali doslej. Precej sem šel iz svoje cone udobja, predvsem z barvami in vzorci, leopardji vzorec res ni bil moj najljubši. Kar se modelov tiče, pa se mi je zdelo prav, da damo priložnost vsakomur in vsemu, kar naše stranke predstavljajo vsak dan. Če vprašate mojo ekipo, vam bo povedala, da sem še leto nazaj govoril same najslabše reči o oranžni in zeleni, kar me je vmes napeljalo k temu, da ju vključim v kolekcijo, vse te kontraste in presenečenja, in tako tudi sebi postavim nov izziv. Želeli smo pokazati, da lahko tudi dnevna oblačila začinimo z malce drame. Z dogodkom sem na lestvici od 1 do 100 zadovoljen 150," pravi Hojnik. O kolekciji pa: "Želel sem predstaviti kontrast med glamurjem, ki ga želim prikazovati, in surovim industrijskim okoljem, ki na nek način predstavlja tudi okolje, v katerem ustvarjamo v Sloveniji. Surovo, brezkompromisno in ne prav prijazno do tega, kar počnemo. A s trdno voljo in veliko energije in neomajno trmo lahko tudi v industrijski hali živiš svoje sanje."

Andrej Petelinšek

Železniški tiri, po katerih je sredi industrijske cone kdo ve kdaj zadnjič zapeljal vlak, so ta večer vodili do rožnato osvetljene hale z lestenci in pravljičnimi cvetličnimi aranžmaji Valerije Grubelnik. In do kolekcije, s katero se Hojnik ni poklonil le lastni prehojeni poti, temveč tudi naši raznolikosti, neponovljivosti in nezlomljivosti. Kot osrednjo barvo svoje kolekcije si je izbral magento, nenavadno barvo, ki jo najdemo nekje na spektru med rožnato in rdečo. Magenta je odtenek, tako kompleksen, da si ga, tako znanstveniki, človeški možgani morajo izmisliti, kar pomeni, da barvo vsak vidi in doživlja drugače.

Andrej Petelinšek

Hojnik je magenti v kolekciji dodal še belo, nepričakovano serijo leopardjih vzorcev, in nekaj mehkejših odtenkov oranžne in drugih toplih barv "iz feniksovega repa", kot je kdo pokomentiral ob ogledu kolekcije, ki jo je na 40 metrov dolgi pisti predstavilo tudi nekaj zelo znanih obrazov, med drugimi so kreacije predstavili pevci Amaya, Lea Sirk, Gašper Rifelj in David Amaro, pa modni fotograf Tibor Golob, Pika Zrim, Doroteja Premužič, Aida Muratović, Tajda Lah, Marisa Višnić Maver in drugi.

Andrej Petelinšek

Tudi Zekira Marković, lastnica restavracij Baščaršija. Suvereno se je s strumnim korakom lotila svojega prvega sprehoda po modni brvi in očarala. "Bilo je krasno, sploh glede na to, da nisem vedela, v kaj se sploh podajam. Želela sem podpreti Davida, ko me je vprašal, ali bi želela sodelovati na reviji, sem seveda takoj pristala. In ko pristaneš v tem, moraš hoditi. In sem hodila. Ugotovila sem, da življenje manekenk sploh ni enostavno, vmes sem skočila domov na kremšnito, ker mi je 'cuker padel'. Dobila sem tudi nekaj dragocenih nasvetov od profesionalcev, seveda tega ne moreš zvaditi v eni uri, zato sem se odločila, da ne bom vadila, saj bi me, če bi začela razmišljati, v kaj sem se podala, to pripeljalo do polomije. David mi je bil v veliko oporo, ko sem stala pred pisto mi je rekel, naj se obnašam tako, kot bi hodila po mariborski Poštni ulici," je povedala Zekira Marković.

Andrej Petelinšek

Profesionalnim modelom so se pridružili še modeli, izbrani na veliki modni avdiciji, ki jo je znamka DH Fashion izpeljala z Večerom, ki je bil generalni medijski pokrovitelj spektakla. Iskali so raznovrstne modele vseh "oblik, let in barv", ki so prepričali s karizmo. Tako je del šova postala tudi večerovka Zlatka Glušič, ki je na reviji med suverenim korakanjem po pisti požela glasen aplavz in pokazala, da vrhunska moda in lepota ne poznata let.

Andrej Petelinšek

"Super doživetje, po dolgem času. Kot mlada sem bila manekenka, kar se je končalo, ko sem postala mama. To je vloga za vse ljudi, tudi starejše in tiste, ki imajo nekaj kilogramov več. Na avdicijo sem se prijavila, ker sem v njej videl nov izziv, novo doživetje, in ker to še vedno obvladam," pravi Zlatka, ki dela v Večerovem klicnem centru. Magentasti modni večer se je razvil v prijetno plesno druženje, med gosti pa je bilo slišati, da je Maribor, vsaj kar se mode, blišča in družabnosti tiče, za eno čarobno noč postal modna prestolnica. Večer, v katerem se je - vsaj za hip - zdelo vse mogoče.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta