(FOTO) Jo še prepoznate? Legendarna "čistilka Fata" iz TV Dober dan je danes stara 51 let in videti je tako ...

D.Ži
11.10.2023 09:52

Starejši gledalci se nepozabne bosanske čistilke iz priljubljene serije še dobro spomnijo, mlajši pa jo te dni šele spoznavajo in se nad njenim humorjem navdušujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dve ikonični vlogi. Lucija Ćirović (Fata) in Nataša Tič Ralijan (Ana Liza) leta 2006. 
Janko Rath

So vloge, ki igralca zaznamujejo za vse življenje. Kar pomeni, da je umetnik v lik resnično dal vso svojo dušo in telo, nastala pa je vloga, ki je zaznamovala popkulturni prostor in v mislih gledalcev ostala prisotna tudi po koncu predstave, filma ali serije. Ker se je nedavno na male ekrane vrnila kultna slovenska humoristična serija TV Dober dan na Pop TV, so se mnogi ob njej spomnili časov, ko so junaki serije obnoreli Slovenijo, drugi pa se nad njimi navdušujejo prvič. In ko govorimo o TV Dober dan, ni dileme o tem, kateri lik iz nje je najbolj legendaren.

Viktorji 2010. Lucija Ćirović in Boštjan Gorenc sta blestela v voditeljski vlogi. 
Marko Vanovšek

To je čistilka Fata, ki jo je neizmerno duhovito in prepričljivo upodobila Lucija Ćirović. Njen "Kukulele!" je šel v zgodovino. Večkrat je komičarka v intervjujih priznala, da uspeha Fate najbrž ne bo nikoli presegla in da bo za vse življenje v očeh mnogih ostala pač ... Fata. Od leta 1999, kar je Pop TV začel predvajati serijo, je preteklo že kar nekaj vode in let, Lucija se je medtem povsem navdušila nas ventrilokvizmom, govorjenjem iz trebuha, postala je glas med otroci zelo priljubljenega Kakaduduja v oddaji Ribič Pepe. 

Lucija Ćirović in Tone Fornezzi Tof na Paradi humorja leta 2006.
Janko Rath

Lucija je danes stara 51 let, že dolgo je kratkolaska, mnogi menijo, da je videti bistveno bolj mladostno kot leta 1999. Za 50. rojstni dan si je izpolnila velika željo in se lotila bobnanja. 

Lucija je obiskovala osnovno šolo Dr. Franceta Prešerna v Ribnici. Po končani srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je leta 2004 diplomirala na Pedagoški fakulteti iz predšolske vzgoje. 

Sodelovala je v gledaliških predstavah Zlatorogovo kraljestvo (1993), Preročišča pod vodstvom južnoameriškega režiserja Enriquea Vargasa (1996), I Mirna Bosna pod režijo Drage Potočnjak (1996), Shizophrenia Damirja Zlatarja Freya (1997) in Mala in velika luna (1998) v Koreodrami, Jezero (2001) Kulturnega društva Priden možic, Polna pest praznih rok (2001), Busingye (2002), Čara, čara, muca čarodejka čara (2007) in Mesto vzdihljajev (2008) gledališča Senzorium, v predstavi Ženske in moški.com v produkciji Špasteatra (2009) in drugih projektih.

Pojavljala se je tudi v filmu in televizijskih serijah: Blues za Saro režiserja Borisa Jurjaševiča, Bankirke režiserke Varje Močnik,  za vlogo bosanske čistilke Fate je bila celo nominirana za viktorja. Bila je tudi mentorica na Dramski šoli Barice Blenkuš.

Zadnje čase jo na odrih najpogosteje vidimo v otroških predstavah in v vlogi ostrojezične stand-up komičarke. Rada se pošali tudi na račun svojega priimka. Pravi, da so v njeni družini vedno imeli dva mehka. Ć-ja, seveda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta