(FOTO) Samozavestna upornica, ki je premikala meje: Tako je bila Anja Rupel videti kot najstnica

D.Ži
25.09.2024 12:40

Zdi se, da čas za našo pevko, nekdaj veliko glasbeno ikono skupne države, teče drugače, saj je v vseh desetletjih videti vrhunsko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Rupel je izjemna. V vseh desetletjih. 
Izidor Farič

Mlajšim generacijam se danes najbrž niti sanja ne, kako velika zvezda je nekoč bila Anja Rupel, ena redkih slovenskih glasbenic, ki je na tisoče oboževalcev imela po celotnem prostoru nekdanje Jugoslavije. S skupino Videosex je premikala meje, mešala glave moškim oboževalcem in postala svojevrstna stilska ikona. Imidž je vedno bil njena močna točka, saj že desetletja slovi po svojem nezmotljivem modnem okusu, ki je zmeraj premogel veliko svetovljanskega duha. 

Danes 58-letna pevka, pri kateri se zdi, da se je čas že davno ustavil, saj se je skozi leta spremenila le zelo malo, se z glasbo ukvarja že od otroštva. Deset let je igrala flavto. Leta 1982 je postala vodilna pevka pri tehno-pop/elektropop skupini Videosex, ki je postala znana v nekdanji Jugoslaviji. Skupino so smatrali za prvo najstniško skupino v državi. Posneli so štiri plošče. Prvi album Videosex 84 so posneli leta 1983, skupina pa je prvič igrala skupaj s skupinama Ekatarina Velika in Otroci socializma v Beogradu. Skupina se je razšla leta 1992.

Anja je začela samostojno nastopati in leta 1994 je posnela svoj prvi samostojni album Odpri oči. Nekaj časa je sodelovala tudi z industrijsko/tehno skupino Laibach iz Trbovelj. Leta 1988 je pela himno Beatlov Across The Universe in se s pesmijo kot prva slovenska pevka pojavila na MTV. Nepozaben ostaja njen duet s tragično preminulim makedonskim zvezdnikom Tošem Proeskim. Na glasbene odre se je aktivno vrnila oktobra 2023, sicer s koncertom in izdajo nove skladne Srce že ve. 

Te dni jo je očitno zagrabila nostalgija. Med brskanjem po svojem bogatem arhivu je naletela na sliko iz svojih najstniških let in jo delila s sledilci na družbenih omrežjih. Iz nje kar sije uporniški duh. Prava legenda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta