(FOTO) Vražja Slovenka: Se še spomnite te odlične slovenske smučarke? Presenečeni boste, kako je videti danes

D.Ži
18.11.2022 09:56

Urška Hrovat, ime, ki v spomin prikliče vznemirljivo obdobje slovenskega smučanja. Še vedno se rada vrne na Zlato lisico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Hrovat leta 1997. 
Janko Rath

Vražje Slovenke. Tako smo nekoč rekli najboljšim slovenskim alpskim smučarkam, za katere smo vsak konec tedna goreče stiskali pesti. Kar nekaj medalj so osvojile. Članica vražjih Slovenk je bila tudi Urška Hrovat, simpatična smučarka, ki se je zmeraj odlično znašla tudi med intervjuji. Z malih zaslonov je medtem bolj ali manj izginila, medtem pa je postala aktivna uporabnica družbenih omrežij, ki razkrivajo, da je Urška ena tistih srečnic, za katere se zdi, da se niso postarale niti za dan. Še vedno ima svoje značilne iskrice v očeh in nalezljiv nasmeh.

Po koncu smučarske kariere se je lotila gostinstva, rada tudi potuje. 48-letna Ljubljančanka ima očitno rada obmorske kraje, kar je kar pogost pojav pri ljudeh, ki so se dolga leta ukvarjali z zimskimi športi. 

Na zmagovalne stopničke je prvič stopila na mladinskem svetovnem prvenstvu v Geilu in Hemsedalu na Norveškem leta 1991, ko je osvojila zlato medaljo v slalomu in srebrno v kombinaciji. Leta 1992 je postala svetovna mladinska prvakinja v slalomu, leta 1993 pa je bila tretja.

Njen največji uspeh je tretje mesto na svetovnem prvenstvu leta 1996 v Sierri Nevadi. Za slovensko smučarsko reprezentanco je nastopila tudi na treh olimpijskih igrah. Pogosto jo videvamo na tribunah smučarskih tekmovanj, večkrat se je udeležila tudi Zlate lisice. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta