Italijansko vplivnico preiskujejo zaradi suma prevare pri promociji božičnega kolača

STA, A.L.
10.01.2024 12:24

Ferragni se je že pretekli mesec na Instagramu opravičila zaradi napake v komuniciranju, kot je označila omenjeni incident. Obljubila je, da bo bolnišnici sama donirala milijon evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ferragni se je že pretekli mesec na Instagramu opravičila zaradi napake v komuniciranju, kot je označila omenjeni incident.
EPA

Italijansko vplivnico Chiaro Ferragni preiskujejo zaradi suma prevare pri promociji in prodaji božičnih kolačev, za katere je trdila, da bodo prihodek od prodaje namenili za pomoč otrokom z rakom, je v torek za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil njen odvetnik.

Modna podjetnica, ki ima na družbenem omrežju Instagram 29,5 milijona sledilcev, je v središču škandala, ki je konec minulega leta polnil italijanske medije. Novembra lani je namreč v prodajo šla posebna izdaja kolača pandoro, podobna božična sladica kot panettone. Vplivnica pa je trdila, da s tem zbirajo sredstva za otroke, ki jih zdravijo zaradi raka v bolnišnici v Torinu.

Italijanski varuh konkurence je že prejšnji mesec ugotovil, da so potrošnike s kampanjo zavajali. Pristojni regulator pa je oglobil dve podjetji Ferragnijeve in proizvajalca kolačev Balocco za približno 1,4 milijona evrov, ker so namigovali, da potrošniki z nakupom pandora prispevajo za dobrodelno dejanje.

Ferragni se je že pretekli mesec opravičila zaradi napake

Balocco je namreč že mesece pred začetkom prodaje domnevnega dobrodelnega kolača bolnišnici nakazal donacijo v višini 50.000 evrov. Prodaja spornih kolačev je medtem Ferragnijevi prinesla več kot milijon evrov.

Modna podjetnica, ki ima na družbenem omrežju Instagram 29,5 milijona sledilcev, je v središču škandala, ki je konec minulega leta polnil italijanske medije.
Profimedia

Odvetnik vplivnice je v torek za AFP potrdil, da Ferragnijevo uradno preiskuje tožilstvo v Milanu zaradi suma hujše prevare. To še ne dokazuje njene krivde, obstaja pa dovolj dokazov za uvedbo preiskave, je dodal.

"Nisem zaskrbljena, saj sem vedno delovala v dobri veri in prepričana sem, da se bo to izkazalo v preiskavi, ki poteka," je v izjavi povedala 36-letna Ferragni.

V podjetju Balocco pa so se v torek opravičili, ker naj bi njihovo kampanjo mnogi razumeli narobe. Zagotovili so, da pri preiskavi sodelujejo z oblastmi.

Ferragni se je že pretekli mesec na Instagramu opravičila zaradi napake v komuniciranju, kot je označila omenjeni incident. Obljubila je, da bo bolnišnici sama donirala milijon evrov.

Italijanski mediji sicer poročajo, da je tožilstvo odprlo še ločeno preiskavo, saj naj bi se nekaj podobnega kot z božičnimi kolači že zgodilo tudi s prodajo domnevno dobrodelnih čokoladnih velikonočnih jajc, ki jih je promovirala Ferragni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta