Kateri resničnostni šovi in katere epizode so bile najbolj gledane v letu 2022? Novo leto prinaša veliko novosti

Asja Lednik Štrukelj Asja Lednik Štrukelj
29.12.2022 12:00

V letu, ki se izteka, so gledalci dveh komercialnih televizij v velikem številu spremljali tudi resničnostne šove.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Planet Tv

Na Pop TV izpostavljajo šova Kmetija in Sanjski moški, ki sta požela veliko pozornosti tako na televiziji kot na Voyu in na portalu 24ur.

V povprečju je Kmetija dosegala gledanost 8,4 odstotka, najbolj gledano oddajo pa si je ogledalo 14 odstotkov Slovenk in Slovencev, starih od 18 do 54 let, kaže raziskava, ki jo je opravila agencija AGB Nielsen Media Research. "Temu rekordu zagotovo botruje datum predvajanja te oddaje, saj se je naslednji dan začelo novo šolsko leto in se je mnogo dopustnikov vrnilo domov," pojasnjujejo na Pop TV. Najbolj gledano oddajo Sanjskega moškega si je ogledalo 13,1 odstotka Slovenk in Slovencev, v povprečju pa je dosegala 10,7-odstotno gledanost.

72 oddaj Kmetije je na Voyu imelo skoraj 2 milijona in pol ogledov, 22 oddaj Sanjskega moškega pa več kot 630.000.

Najbolj bran članek o Sanjskem moškem na 24ur.com se nahaja na 39. mestu po številu prikazov. Najbolj gledan video Sanjski moški: OSEBNO pa se je uvrstil na 15. mesto med najbolj gledanimi videi na 24ur.com.

V novem letu tudi nov resničnostni šov

Tudi prihajajoče leto na Pop TV prinaša vrsto resničnostnih šovov. Že deveto sezono se na stežaj odpirajo vrata priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija. Osmim zmagovalcem preteklih sezon se bo pridružil oziroma pridružila deveta. A pot do kulinaričnega naziva in denarja bo dolga: pred letošnjimi tekmovalci je 9 izzivov, 30 testov in več kot 20 gostov, ki bodo okušali njihove mojstrovine.

Novo leto prinaša novo upanje družinam v stiski, ki jim bo Delovna akcija znova prenovila domove.  

Pop Tv

Prihaja pa tudi resničnostni šov Super par z voditeljem Srđanom Milovanovićem. Gledalci bodo spoznali osem znanih parov, ki bodo postavljeni pred številne ekstremne preizkušnje in bodo v seriji zabavnih, fizičnih in psiholoških izzivov med seboj tekmovali za bogato glavno nagrado. 

Na Pop TV prihaja tudi nova sezona najbolj priljubljenega otroškega kuharskega tekmovanja - Mali šef Slovenije. Najboljši prijatelj otrok Sašo Stare se bo vrtel med lonci, zabaval gledalce, otroke in žirante.

Nova sezona Kuhinje na kolesih bo odkrivala dobrote in lepote Koroške, obeta pa se tudi nova sezona projekta Štartaj Slovenija  in lov na najboljšo podjetniško ekipo, ki bo prepričala kupce, ki verjamejo v trajnostno naravnane, ekološko izdelane izdelke. 

Na Planet TV tudi Kolo sreče

Na Planet TV so v letu 2022 predvajali resničnostni ljubezenski eksperiment Poroka na prvi pogled in športni resničnostni šov Exatlon Slovenija. Oba sta bila poleg kviza Milijonar tudi med tremi najbolje gledanimi oddajami na Planetu v letošnjem letu, pravijo.

Poroko na prvi pogled je slovenskim gledalcem in gledalkam predstavil prav Planet, najprej so na spored uvrstili avstralski šov, spomladi 2022 pa so lahko gledalci prvič spremljali tudi slovensko različico te oddaje, v kateri se ženini in neveste prvič vidijo šele pred oltarjem. Najbolj gledana epizoda Poroke na prvi pogled je bila predvajana 4. aprila 2022 in je dosegla povprečno gledanost 7,3 odstotka ter povprečni delež 20,7 odstotka. Raziskavo gledanosti je opravila agencija AGB Nielsen Media Research na ciljni skupini gledalcev v starosti od 18 do 64 let z gosti, v deležu gledalcev v živo in z zamikom na isti dan. Poroka na prvi pogled je bila tudi večkrat najbolj gledana oddaja dneva med mlajšimi gledalci (med 18 in 39 leti).

"Da je bil šov izjemno uspešen, ne dokazujejo le odzivi gledalcev in dejstvo, da je bila Poroka na prvi pogled najbolj iskano geslo med oddajami in filmi v iskalniku Google, ampak predvsem to, da se je en par kasneje poročil tudi zares. Spomladi 2023 prihaja tudi druga sezona Poroke na prvi pogled," razkrivajo na Planet TV.

Pri Exatlonu jih je pri prvi sezoni prijetno presenetila izjemna priljubljenost in vpliv med otroki, ki so množično postavljali svoje poligone in tekmovali tako na domačih dvoriščih kot v šolah, v drugi sezoni pa so bili še večje priljubljenosti junakov in junakinj ter njihovega dobrega vpliva na mladino le še toliko bolj veseli.

Planet Tv

Sicer pa poleg že omenjene druge sezone Poroke na prvi pogled spomladi na Planet prihaja tudi kultna zabavna oddaja Kolo sreče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta