Kontroverzno psihološko TV oddajo bodo ukinili: Dr. Phil si je želel, da so njegovi gosti videti "čim bolj nori"

D.Ži
03.02.2023 10:48

Oprah Winfrey je bila tista, ki je iz bivšega psihologa naredila globalno zvezdo. Mnenja o oddaji o težkih življenjskih situacijah so bila zmeraj zelo deljena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V ZDA ukinjajo svoj čas eno najbolj gledanih televizijskih oddaj. "To je bilo neverjetno poglavje v mojem življenju in karieri," pravi voditelj Phil McGraw in dodaja, da si želi še veliko narediti, preden odide. Po poročanju bo ostal del korporacije CBS Media Ventures, ki je predvajala oddajo, gledalcem se v bodoče obetajo ponovitve. 

Profimedia

McGraw je napovedal, da bodo oddajo Dr. Phil po 21 letih nehali snemati. Zadnja sezona se bo iztekla spomladi. Nekdanji psiholog se je pred kamerami loteval vseh mogočih človeških situacij brez dlake na jeziku.

"Zelo sem neposreden s svojimi gosti, takšen sem. Ni mi ravno do blebetanja in potuhe, to nisem jaz, nisem za vsakogar," je dejal med enim od svojih številnih gostovanj v šovu Oprah Winfrey, ki je iz njega naredila zvezdo.

Profimedia

Oddaja je znana po pretresljivih izpovedih, težkih družinskih razmerah, pogovorih z žrtvami surovih zločinov, odvisniki, tu in tam komu pripravijo tudi kakšno presenečenje.  V oddaji poskuša Dr. Phil pomagati mladoletnim nosečnicam, trpinčenim ženskam, odvisnikom od različnih substanc, vključuje pa tudi bolj sproščene teme, kot so prevare na spletu in zakonski spori.

Format oddaje je bil sestavljen tako, da sta v vsaki oddaji sodelovala dva gosta, pri čemer je McGraw oba tekmovalca občinstvu predstavil s kratkim posnetkom, posnetim na njunem domu, v katerem prosita za pomoč. Phil je nato hitro prepoznal problem in poskušal gostu ponuditi rešitev, ki je običajno vključevala poskus spremembe načina razmišljanja gosta.

Dr. Phil je s slavnimi ravnal enako neposredno kot z običajnimi ljudmi. Oddajo so začeli predvajati leta 2002. McGraw že od leta 2006 ni podaljšal svoje zdravniške licence, velikokrat se je namreč zgodilo, da je svojim pacientom postavljal diagnoze le na podlagi odgovorov v oddaji. Psihologi se strinjajo, da so njegovi nasveti pogosto bili preveč poenostavljeni. Menijo, da ni pametno, da nekdo, ki nima licence, svetuje ljudem v zelo težkih situacijah in jih pogosto tudi obsoja.

Profimedia

Phil je svoje goste pogosto spravljal v neprijetne situacije, njegovi nekdanji zaposleni so nekoč povedali, da so jim producenti naročili, naj gostom pred predstavo ne dovolijo vzeti zdravil, da bi bili "videti bolj nori".

Phil je v svojem očetu, ki je bil tudi psiholog in je imel zasebno ordinacijo, videl velikega vzornika, skupaj sta delala 10 let. Pogosto je govoril tudi o svojem otroštvu in družini, saj je bil njegov oče alkoholik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta