Kraljica Elizabeta II. globoko užaloščena: Izgubila je osebo, ki ji je ob strani stala skoraj vse življenje

D.Ži
05.08.2022 11:35

Spoznali sta se, ko so v palačo pripeljali skupino otrok, ki naj bi bodoči monarhinji delali družbo pri številnih aktivnostih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Kraljica Elizabeta II. je ostala brez še ene zelo ljube osebe. Njena prijateljica iz otroštva, lady Myra Butter, je minuli petek v Londonu umrla v starosti 97 let, piše Daily Mail.

Dedinja ruskega carja Nikolaja I. in pesnika Puškina je bila blizu kraljici večino svojega življenja. Myra Butter je bila ena od članic skrbno izbrane skupine otrok, povabljenih v Buckinghamsko palačo. Njihova naloga je bila mladi Elizabeti delati družbo pri različnih aktivnostih, tudi pri plavanju in učenju.

Reuters

Lady Butter je kraljico opisala kot osebo z zelo dobrim smislom za humor, ki ga je obdržala vse življenje, britanski mediji pa piše, da naj bi monarhinja zaradi izgube prijateljice bile zelo potrta.

V začetku letošnjega leta je lady pristala na naslovnicah, ko ji je ruski predsednik Vladimir Putin podelil Puškinovo priznanje za njen prispevek k ruskemu in škotskemu izobraževanju ter spodbujanju pisane besede.

Reuters

Konec lanskega leta je 96-letna kraljica izgubila še dve tesni prijateljici, Ann Fortune FitzRoy in Diano Maxwell, aprila 2021 pa se je poslovila tudi od svojega ljubljenega moža, princa Filipa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta