Michelle Obama končno razkrila, o čem se je ob izselitvi iz Bele hiše pogovarjala z Melanio

D.Ži
17.11.2020 09:40

Nekdanja ameriška prva dama je razkrila svoje občutke o tem, kaj se po volitvah dogaja v ZDA in se spomnila dneva, ko je je zapustila predsedniško rezidenco.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Nekdanja ameriška prva dama Michelle Obama je javno napadla Donalda Trumpa in njegovo administracijo, ker nočejo priznati volilnega poraza. Pravi, da so nekatere stvari pomembnejše od ega. "Donald Trump je širil rasistične laži o mojem možu in ogrozil našo družino. Tega mu ne morem oprostiti," je v ponedeljek Michelle napisala na Instagramu. "Vedela sem, da moram v dobro države najti moč in zrelost, da svojo jezo pustim ob strani," je dodala. Zato se je javila takrat še novi prvi dami Melanii Trump, da bi se z njo pogovorila o tem, kaj jo v Beli hiši in moževem mandatu čaka. "Pričakala sem jo v Beli hiši, z njo govorila o svoji izkušnji in odgovorila na vsa vprašanja, ki jih je imela, od okrepljenega varovanja, ki pride s položajem prve dame, do tega, kako v Beli hiši vzgajati otroke, " se spominja.

epa

Trump je v kampanji za prvi mandat trdil, da je Barack Obama rojen v Keniji, in poudarjal, da zaradi tega nima pravice postati ameriški predsednik. Obama se je seveda rodil na Havajih. Michelle je odkrila tudi, kako se je počutila, ko je demokratska kandidatka Hillary Clinton pred štirimi leti volitve izgubila. "Bila sem prizadeta in razočarana, a glasove so prešteli in zmagal je Trump. Ameriški narod je povedal svoje. Edina dolžnost predsednika je, da posluša glas naroda," pravi. Odkrila je tudi, kaj sta z možem naredila po Trumpovi zmagi. "Svojim sodelavcem sva naročila, naj naredijo to, kar sta George in Laura Bush naredila za naju - oddelati je bilo potrebno predajo z veliko spoštovanja. Poklicali smo Trumpove ljudi v našo pisarno in pripravili podroben načrt z vsem, kar sva se naučila v osmih letih, saj je naša demokracija večja od katerega koli ega," je napisala.

epa

"Ljubezen do te države nas obvezuje do spoštovanja volitev, tudi če nam rezultat ni všeč. Predsedniški mandat ne pripada samo eni osebi ali stranki. Pretvarjati se, da pripada, sproža mnoge teorije zarote brez temeljev. Osebni poraz lahko pod vprašaj očitno postavi celo zdravje in varnost države, " meni Michelle Obama. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta