(VIDEO) Trump je predčasno glasoval na Floridi

STA, Gr.G.
24.10.2020 17:10

"Glasoval sem za tipa z imenom Trump," je dejal nasmejan po odhodu z volišča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v skladu z napovedmi danes predčasno glasoval na ameriških volitvah v West Palm Beachu na Floridi blizu svojega posestva Mar-a-Lago. Prva dama Melania ga ni spremljala. Na poti do volišča ga je ob cesti pozdravila zbrana množica. Glas je oddal v knjižnici, kjer je volišče, saj je lani bivališče prijavil na Floridi, potem ko je leta živel v rojstnem New Yorku.

"Glasoval sem za tipa z imenom Trump," je dejal nasmejan po odhodu z volišča. Na Twitterju pa je z veliki črkami zapisal, da je ravnokar volil. "Velika čast!" je dodal. Doslej je na volitvah, ki bodo 3. novembra, predčasno glasovalo že skoraj 55 milijonov Američanov.

Trump je imel v okviru kampanje v petek dve zborovanji na Floridi, pomembni zvezni državi za izid predsedniških volitev, da bi si povečal možnosti vnovične izvolitve. Kandidat demokratov Joseph Biden ima sicer prednost v anketah in v volilni udeležbi demokratov na predčasnih volitvah. Na zborovanju je Trump v petek dejal, da rad osebno glasuje. "Mislim, da sem staromoden," je dejal predsednik, ki ni naklonjen glasovanju po pošti, ki ga povezuje s poneverbami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta