Nista bili samo Diana in Camilla: Pozabljena ljubica Karla III. je umrla zelo tragične smrti

D.Ži
15.09.2022 09:32

Svoj čas zelo opazna akterka britanske družabne scene je umrla le tri mesece po princesi Diani, nato pa naglo potonila v pozabo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Prepovedana romanca med Camillo Parker Bowles in kraljem Karlom III., ko je ta bil še princ Charles in poročen s princeso Diano, je vsem dobro znana, vendar Camilla ni bila edina, s katero se je spogledoval.

Potem ko je Dale Tryon, bolj znana po vzdevku Kanga, nekoč osrednja osebnost v ljubezenskem življenju valižanskega princa, umrla zgolj tri mesece po princesi Diani leta 1997, je hitro utonila v pozabo.

Lady Dale Elizabeth TryonFashion designerOwner of fashion boutique called KangaOctober 1987,Image: 25329373, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Večina ljudi misli, da sta se za Charlesovo srce borili le dve ženski - Camilla in Diana, a Kanga je svoj čas v prinčevem življenju zasedala izjemno pomembno mesto. Kraljeva družina jo je oboževala, z Diano pa je bila nekaj časa celo prav dobra prijateljica

V dokumentarcu, objavljenem leta 2008, so viri blizu britanskega dvora trdili, da je Charles v sedemdesetih letih 20. stoletja skočil iz Camilline postelje naravnost v posteljo lady Tryon in nato nazaj. Bila je svoj čas zelo opazna akterka britanske družabne scene, hkrati pa tudi lastnica butika z lastno modno znamko.

Lady Dale " Kanga " Tryon Dale Elizabeth Tryon, Lady Tryon (3 January 1948 - 15 November 1997), was a colourful figure in British royal court circles, being a close friend of both Prince Charles and Diana, Princess of Wales, and a successful businesswoman in the international fashion world, with the fashion label "Kanga" and couture line "The Dale Tryon Collection". "Kanga" also came to be her own nickname. Tryon gave her support to a number of charities including SANE - the mental health charity of which she was the chairman.,Image: 354464159, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Obe ženski sta bili njegovi ljubici in obe sta rodili otroke drugim moškim. Otrokom je Charles kasneje postal boter.

Ko je bila Kanga stara 25 let, se je iz rodne Avstralije preselila v London. Leta 1973, ko je Charles opravljal dolžnosti mornariškega častnika, se je Camilla poročila z Andrewom, Kanga pa z Anthonyjem, ki je spadal v Charlesov ožji prijateljski krog.

Kanga je Charlesa spoznala prek svojega moža, njena lepota in avstralska sproščenost pa sta kmalu osvojili njegovo srce. Pravzaprav jo je preostali del njegove družine oboževal: z lordom Tryon sta bila večkrat povabljena v Balmoral, kjer sta jahala s kraljico.

Lady Dale Elizabeth TryonFashion designerOwner of fashion boutique called KangaMarch 1984,Image: 25329383, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Valižanski princ je Kango opisoval z besedami, da je edina ženska, ki ga resnično razume. Kmalu je začel zasebno obiskovati njeno družinsko hišo v Melbournu, kar je postalo svojevrstna javna skrivnost.

Kanga in Camilla se nikoli nista razumeli, je pa bila Diani veliko bolj všeč Kanga, po nekaterih trditvah naj bi se dekleti celo družili in skupaj načrtovali, kako bi Camillo izrinili s poti.

Potem ko se je Kangin odnos s princem ohladil, se je njeno zdravje nenadoma začelo slabšati.

Ker pa se je Kanga čez čas začela oddaljevati od princa, se je poslabšalo tudi njeno zdravje. Oglasila se je stara okvara hrbtenice iz otroštva, diagnosticirali so ji tudi raka na maternici. Po mučnem onkološkem zdravljenju se je leta 1996 oglasila v takrat najsodobnejši rehabilitacijski kliniki Farm Placa in poskušala pregnati hudo odvisnost od protibolečinskih tablet, ki so zaradi neznosnih bolečin postale neločljiv del njenega življenja.

O tem, kaj se je zgodilo potem, še danes ni povsem jasno. Med zdravljenjem je Kanga padla z visokega okna in si zlomila hrbtenico. Medtem ko je v bolnišnici okrevala, je trdila, da jo je nekdo potisnil skozi okno, najverjetneje pa je skočila kar sama.

Le nekaj tednov po padcu je mož naznanil, da se želi od nje ločiti, nato pa so jo na poti v podeželsko vilo aretirali, še danes ni povsem jasno, kaj naj bi zagrešila. Priklenjena na invalidski voziček ter v zelo slabem psihičnem in fizičnem stanju je več ur preživela v policijskem pridržanju v Salisburyju.

Lady Dale Elizabeth TryonFashion designerOwner of fashion boutique called KangaFebruary 1984,Image: 25329377, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Prijatelji pravijo, da je kmalu zatem začela govoriti, da jo nekdo poskuša ubiti. Po ločitvi se je naselila v Ritz, odvisnost od tablet pa zamenjala z odvisnostjo od alkohola. Umrla je leta 1997 v Londonu, le tri mesece po princesi Diani, na predvečer svojega 50. rojstnega dne.

Čeprav je bila v času svojega življenja zelo slavna, se je izkazalo, da je bila Kangina slava bolj kratkega roka trajanja, saj so mediji o njej po smrti le redko pisali.

Charles o nekdanji ljubici prav tako nikoli ni želel prav veliko govoriti, saj je imel polne roke dela s popravljanje imidža po varanju Diane.

Ob neki priložnosti so julija 1997 gostje videli, kako je Kanga na invalidskem vozičku besno lovila svojega nekdanjega slavnega ljubimca. Bilo je to na polo tekmi v Tidworthu.

Lady Dale Elizabeth TryonFashion designerOwner of fashion boutique called KangaMarch 1984,Image: 25329382, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Ko je novica o tem tragikomičnem dogodku dosegla širšo javnost, so mnogi začeli dvomiti v njeno duševno zdravje. Princ je nato hladnokrvno izjavil, da je bil s Kango v stiku le "enkrat ali dvakrat na leto", a da nista več prijatelja.

15. novembra 1997, ko je nekoč ljubka, čedna lady Tryon odšla v svojo osamljeno smrt, ni bila kraljica, ni bila več poročena, doletelo jo je tudi brezdomstvo. Princ Charles ji je zlomil srce, na koncu pa, kot kaže, nanjo tudi povsem pozabil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta