Odločeno je, kje bo potekala Pesem Evrovizije 2023. Iskanje mesta prireditve se je začelo

Gr.G.
25.07.2022 14:36

Po nastopu Kalush Orchestra, ki je Ukrajini na največjem glasbenem dogodku, ki poteka v živo, prinesel zmago, je bila sprejeta odločitev o državi, ki bo prihodnje leto gostila Evrovizijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je imela varnostne pomisleke, glasbeno prireditev zaradi vojne izpeljati v Ukrajini, zato so se odločili, da bo Pesem Evrovizije v 2023 potekala v Veliki Britaniji.

Z veseljem sporočamo, da bo tekmovanje za pesem Evrovizije 2023 v Združenem kraljestvu gostil BBC, je tvitnila EBU. Velika Britanija se je na letošnjem glasbenem tekmovanju uvrstila na drugo mesto.

Generalni direktor BBC Tim Davie je na Twitterju zapisal: "Zelo obžalujemo, da naši kolegi in prijatelji v Ukrajini ne morejo gostiti Pesmi Evrovizije 2023. Biti pozvani, da gostimo največje in najbolj zapleteno glasbeno tekmovanje na svetu, je velik privilegij."

Ukrajina se bo pritožila, ker ji zaradi vojne ne dovolijo izvedbe Evrovizije prihodnje leto

Davie je dodal, da se bo BBC zavzemal, da bo dogodek odraz ukrajinske kulture, hkrati pa bo predstavil raznolikost britanske glasbe in ustvarjalnosti. Po uradni odločitvi EBU, lahko sedaj pričnejo z iskanjem gostiteljskega mesta.

Angleška državna sekretarka za kulturo Nadine Dorries po odločitvi dejala, da je to "ukrajinska Evrovizija in za Združeno kraljestvo je absolutni privilegij in čast, da podpira naše prijatelje." Dodala je še, da ji je žal, da zaradi nenehnega prelivanja krvi s strani Rusije ni bilo mogoče gostiti dogodka v Ukrajini, kjer bi moral biti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta