Znani slovenski TikToker o finalu Evrovizije

D. Ži.
14.05.2022 12:17

Jaka Dolinšek, ki se lahko na TikToku pohvali z več kot 140.000 sledilci, letos navija za Švedsko, obenem pa opozarja na verjetno zmago Ukrajine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Dolinšek
Osebni Arhiv

Jaka Dolinšek je v preteklosti na malih zaslonih nastopal že na šovih Slovenija ima talent in Mini EMA, hkrati pa je letos kot gost komentiral Emo 2022 oziroma natančneje Alternativno Emo, ki je pravzaprav videoanaliza nastopov, ki so se uvrstili v finale. V zadnjem času se je uveljavil predvsem kot influncer, saj je eden tistih redkih slovenskih uporabnikov TikToka, ki je presegel magično mejo 100.000 sledilcev. Do danes jih je nabral že več kot 141 tisoč, njegov največkrat ogledan video pa ima že 18 milijonov ogledov. Jaka Evrovizijo spremlja že od malih nog, zato je pričakovano gledal tudi oba letošnja polfinala, ki sta se odvila v torek in četrtek, in že nestrpno pričakuje sobotni sklepni večer. Njegov favorit je Švedska, saj meni, da je "drugačna od vseh ostalih", vizualno pa pozornost pritegne "zeleno barvo". "Ima celoten paket, ki ga potrebuje zmagovalec Evrovizije. Švedska je obenem tudi takšna država, ki na Eurosong vedno pošlje nekaj svežega. Njihova letošnja skladba ima hkrati tudi prepričljivo besedilo, izvajalki pa je šlo na roko tudi to, da je pesem na drugem polfinalnem večeru odpela brez kakšnih večjih intonančnih napak," ocenjuje Jaka Dolinšek in izpostavlja, da je Švedska favoritka tudi na stavnicah, kjer kotira na visokem tretjem mestu. "Če bo na finalnem večeru nastopila prepričljivo in brez napak ter dala vse od sebe, potem menim, da bomo naslednje leto odpotovali v Stockholm," je prepričan mladi TikToker. 

Ukrajini, za katero številni menijo, da bo, predvsem zaradi trenutnih političnih in vojnih razmer, nedvomno letošnja zmagovalka, je Dolinšek namenil drugo mesto ter pripomnil, da bo komisija zaradi aktualne situacije zagotovo največ točk namenila prav njej. "Vprašanje pa je, ali bodo Ukrajini največ točk namenili tudi gledalci", opozarja Dolinšek, ki pravi, da je ukrajinski nastop sicer odličen in izstopa predvsem žanrsko, saj se kot edina država na letošnji Evroviziji predstavlja z rapom.

Posnetek zaslona

Med državami, ki jih je vključil na seznam prvih petih, so še Italija, Poljska in Španija. Prva po njegovem izstopa že zato, ker gre za duet že (mednarodno) znanih glasbenikov, med katerima je eden od njiju (Mahmood) že nastopal na evrovizijskem odru, drugi (Blanco) pa je v zadnjem času postal že prava svetovna zvezda. Vseeno pa je bil naš sogovornik ob njunem nastopu nekoliko razočaran, predvsem nad vokalnim delom, poudaril pa je, da ju "rešuje njuna kemija", a ju to pri glasovih po njegovem ne bo preveč oviralo, saj imata po Evropi veliko podpornikov, ki jima bodo zagotovo pomagali do visoke uvrstitve. "Vokalno pa je letos najmočnejša Poljska. Visoki toni pesem obarvajo z dodano vrednostjo, saj tako zveni bolj dramatična in napeta. Menim, da bo skladba dobro sprejeta tako med gledalci, kot pri komisiji. Ob tem velja omeniti tudi Španijo, katere točka je izjemna - Chanel nastopa odlično, saj ima vrhunski vokal in ples. Je zagotovo favoritinja in ima dobro možnost, da se povzpne med prvih pet," je komentiral Jaka Dolinšek. 

Za konec smo ga povprašali še, zakaj se mu zdi, da se letos Slovenija oziroma mlada skupina LPS ni uvrstila v finale? Influencer pravi, da enostavno niso dovolj izstopali in da so se med ostalimi tekmovalci nehvaležno izgubili. "Skladba gre sicer hitro v uho, je funky in zabavna, tudi nastop LPS je bil povsem suveren, a žal to ni bilo dovolj," odgovarja Dolinšek in dodaja, da je pri tem nedvomno vlogo odigral tudi vrstni red nastopajočih, saj so imeli slovenski predstavniki to nesrečo, da so nastopili tik pred favoritko - Ukrajino. "Veliko pesmi, ki so bile na odru pred Ukrajino, so šle zato kar hitro v pozabo," je sklenil Dolinšek ter pridal, da so slabo uvrstitev Sloveniji napovedovale že stavnice, tako da finala realno letos pri nas nismo pričakovali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta