Poslovil se je: Raperja Coolia neodzivnega našel njegov menedžer

M.R., STA
29.09.2022 09:00

Umrl je ameriški raper Coolio, ki je najbolj znan po uspešnici Gangsta's Paradise.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Coolio
Reuters

59-letnega Coolia je v kopalnici prijateljeve hiše v Los Angelesu neodzivnega našel njegov menedžer Jarez Posey. Vzrok smrti za zdaj ni znan. Posey je za tabloid TMZ dejal, da so reševalci posumili, da gre za srčni zastoj.

Coolio, čigar pravo ime je Artis Leon Ivey Jr., je za omenjeno pesem dobil dobil grammyja za najboljši nastop. Pesem je bila tudi del albuma za film Nevarna srca (angl. Dangerous Minds), v katerem je glavno vlogo odigrala Michelle Pfeiffer.

Raper je nase opozoril leta leta 1994 z izdajo prvega albuma It Takes a Thief z naslovno pesmijo Fantastic Voyage. Gangsta's Paradise pa je leta 1995 s svojim temačnim besedilom postala hit številka ena v ZDA. V času glasbene kariere je Coolio dobil še pet nominacij za grammyje.

Rodil se je v Pensilvaniji nedaleč od Pittsburgha, kasneje pa se je preselil v Compton v Kalifornijo, kjer je obiskoval višjo šolo in obenem delal kot gasilec in letališki varnostnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta