Prireditev Zdravje v vsak dom so pripravili že petnajsto leto zapored

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
13.06.2023 00:00

Lekarniški farmacevti so obiskovalcem prireditve posredovali številne koristne informacije o pravilni in varni rabi zdravil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blaz Crnic

Lekarne Maribor so v soboto, 10. junija, na Trgu svobode v Mariboru že 15. leto zapored izpeljale prireditev Zdravje v vsak dom. Lekarniški farmacevti so obiskovalcem prireditve posredovali številne koristne informacije o pravilni in varni rabi zdravil, pa tudi o preventivi in zdravem načinu življenja. Pojasnili so jim, zakaj je pomembno, da imajo pri sebi osebno kartico zdravil, in jim predstavili, kdaj in zakaj se je priporočljivo naročiti na storitev Pregled uporabe zdravil.

Blaz Crnic

Storitvi Osebna kartica zdravil in Pregled uporabe zdravil priporočajo vsem, ki:

  • uporabljajo več zdravil hkrati,
  • imajo več bolezni,
  • imajo vprašanja in težave, povezane z zdravili,
  • so dobili novo zdravilo, zamenjali eno ali več zdravil,
  • jim zdravila predpisuje več zdravnikov,
  • so jih pred kratkim odpustili iz bolnišnice.

Prireditev Zdravje v vsak dom pripravljajo na ta dan v čast priznanemu magistru farmacije Francu Minařiku, ki se je rodil 9. junija 1887. Tudi letos so bile zelo dobro obiskane brezplačne meritve glukoze v krvi, krvnega tlaka, pregledi kože, meritve vitaminsko-mineralnega statusa, venskega pretoka in druge. Na številnih stojnicah so se predstavili poslovni partnerji Lekarn Maribor z izdelki za preventivo in podporo zdravja, ki so uporabnikom na voljo v lekarniških enotah Lekarn Maribor.

Blaz Crnic

V okviru prireditve so Lekarne Maribor ponovno delovale dobrodelno, saj so Mestnemu redarstvu Maribor ponovno donirale defibrilator. Skupaj s Farmadentom pa Lekarne Maribor že vrsto let prispevajo tudi sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Simbolični ček je iz rok direktorja Lekarn Maribor Albina Turka in strokovne vodje mag. Matejke Kumperščak Duh v imenu Zveze prijateljev mladine Maribor prevzel prim. asist. mag. Martin Bigec, dr. med., specialist pediatrije.

Blaz Crnic

Na prireditvi so poskrbeli tudi za animacijo otrok in drobna presenečenja.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.