Razkritje: Kraljica Elizabeta naj ne bi umrla zaradi starosti, kaj je pravi razlog?

A.L.
02.12.2022 09:46

Pisatelj, televizijec in dvorni komentator Gyles Brendret je v prvem posmrtnem življenjepisu britanske monarhinje zapisal, kaj naj bi bil razlog njene smrti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kraljica Elizabeta II. je umrla zaradi starosti, je razvidno iz mrliškega lista, ki ga je objavil škotski nacionalni arhiv. 96-letna monarhinja je umrla na svojem posestvu Balmoral na Škotskem, približno tri ure in pol preden so novico sporočili svetu. A več mesecev po smrti je prišlo do velikega preobrata. Pisatelj, televizijec in dvorni komentator Gyles Brendret je v prvem posmrtnem življenjepisu britanske monarhinje zapisal, da je ta umrla zaradi redke oblike raka kostnega mozga.

Profimedia

"Slišal sem, da ima kraljica raka kostnega mozga, kar bi razložilo njeno utrujenost in izgubo teže ter težave s hojo, o katerih so nam pogosto govorili v zadnjem letu," piše v izvlečku, ki ga je objavil Daily Mail.

V najnovejši knjigi z naslovom Elizabeth: An Intimate Portrait (Elizabeta: intimni portret) avtor Gyles Brandreth navaja, da je kraljica v zadnjih letih življenja trpela zaradi neznosnih bolečin. Da gre za resnično izpoved, naj bi pričalo dejstvo, da je bil Brendret vse do smrti princa Philipa njegov dober prijatelj, ob več priložnostih pa se je srečal tudi s pokojno kraljico.

Profimedia

Urednik kraljeve kronike pri časopisu Sunrise Rob Johnson je dejal, da so se te govorice sicer pojavljaje že dlje časa. V Buckinghamski palači govoric (še) niso komentirali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta