Skrivnost je razkrita: Znano je, o čem sta se med srečanjem pogovarjala Žan Serčič in Ed Sheeran

D:Ži
13.08.2024 09:02

"To fotko bom samo pustil tu, duet pa enkrat drugič," je svoje sledilce na instagramu presenetil Žan Serčič na selfiju z Edom Sheeranom ter sprožil val vprašanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Serčič se je Edu ob stisku roke zahvalil za njegovo glasbo.
Osebni arhiv

"Srečanje z enim najbolj priljubljenih glasbenikov na svetu, katerega pesmi so zame velik navdih, tako kot tudi njegova življenjska zgodba, je trenutek, ki si ga bom zagotovo za vedno zapomnil," je po zagrebškem koncertu britanskega glasbenega superzvezdnika Eda Sheerana povedal Žan Serčič in dodal, da sta v kratkem srečanju: "Spregovorila le nekaj besed, v smislu: 'Zdravo, kako je, me veseli', in ob stisku roke sem se mu zahvalil za njegovo glasbo ter mu povedal, da so njegova glasba in čustva, ki jih sproža v meni, pogosto navdih in motivacija za moje ustvarjanje. Ko pa sem vzel iz žepa telefon za selfi, mi je Ed rekel, da naju bo on fotografiral - in seveda sem se strinjal."

Vse se je odvilo zelo hitro, saj je bil Žan z mislimi že na letalu in kratkem dopustu, ki si ga bo privoščil ta teden. "Vse skupaj si je izmislil in zorganiziral Darjo Rot, lastnik založbe Nika, pri kateri delujem, in je partnerska založba multinacionalke Warner Music, ki skrbi tudi za glasbeni katalog Eda Sheerana. V petek me je poklical in vprašal, če greva, in seveda sem takoj vse izpustil iz rok ter odpovedal obveznosti za soboto. Za to lepo gesto sem res zelo hvaležen Darju in Niki," še pravi Žan.

Po srečanju je sledil koncert - Žan pa Edu v živo ni prisluhnil prvič: "Cel koncert je bil zame tehnično, logistično in izvedbeno najboljši od vseh, ki sem se jih udeležil. Pred leti sem bil že na Sheeranovem koncertu na Dunaju, ko je nastopal še sam s kitaro. Tokratna turneja, na kateri ga spremlja bend, je odlična nadgradnja tistega nastopa, seveda pa so najbolj pomembne pesmi same, ki tudi če bi jih odigral le na kitaro, bi jih 70.000 ljudi pelo v en glas."

Mimogrede ... Žanova poletna uspešnic Bela lilija je na spletnih glasbenih platformah že prebila pol milijona predvajanj, pogosto pa jo lahko slišite tudi na slovenskih radiih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta