(TOTI LIST) Nasveti za Danijela B. Loredana: Kako do pošte kljub žrtvovanju za zdravstvo

Danijel G. Janša
07.08.2023 07:43

Pred dvema letoma smo na tej strani že pomagali poštne pomoči potrebnim, takrat je bil to Janez Janša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot smo takrat poudarili, je Toti list zmeraj na strani šibkejših, drugorazrednih in tistih, ki imajo povsem razumljive in opravičljive težave z opravilnostjo.

Ker radi pomagamo, smo se odločili pomagati takratnemu najboljšemu premierju vseh časov. Več let smo namreč zaskrbljeno opazovali, da ima težave s sprejemanjem pošte. Za marsikoga je namreč to povsem običajno in preprosto opravilo, ki ga obvladajo tudi otroci, vendar je bilo pri zdaj že nekdanjem predsedniku vlade drugače - ker je delal 48 ur na dan za državljane in podjetje Twitter, mu je časa za prevzemanje pošte enostavno zmanjkalo.

Tako mu je seznam vprašanj, ki mu jih je kar v Evropskem parlamentu po mesecih čakanja vročila vodja skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije Sophie in 't Veld. Vabilo na zaslišanje preiskovalne komisije, ki se je ukvarjala z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19, je takratni predsednik komisije Robert Pavšič Janši izročil kar v državnem zboru. Na delovnem mestu so mu, denimo, leta 2017 - po 184 dneh - uspeli predati tožbo specializiranega tožilstva zaradi domnevno nezakonito pridobljenega premoženja. Ljubljansko okrožno sodišče pa je najelo detektiva, da mu je izročil sodno pošto v zadevi Trenta. Leta 2017 mu tako nikakor ni uspelo dvigniti pošte v primeru tožbe novinark.

Kot rečeno, smo to, da ni uspel prevzemati pošte, pošiljk in drugih dokumentov, za razliko od zlobnih kulturnih marksistov v Totem listu razumeli, saj smo videli predvsem utrujenega politika, raztrganega med različnimi zelo pomembnimi dolžnostmi tako doma kot v EU in tudi svetu.

In ko smo že mislili, da je edini politik ali s politiko tesno povezan možakar, ki ni spreten s pošto, se je najprej pojavil on. Andrej Grah Whatmough, ki ga ni bilo mogoče najti, da bi mu vročili pošto z obvestilom, da je svet Radiotelevizije Slovenija začel postopek njegove sicer neupravičene razrešitve. Ki ga je komunistično-stalinistični svet RTVS v četrtek škandalozno in na nedostojen, grozljiv in verjetno tudi povsem nezakonit način razrešil. In ko smo že mislili, da imajo težave s poštnimi storitvami le kadri SDS, se je zgodilo.

Danijel Bešič Loredan.

Ne gre in ne gre mu, da bi prevzel pošto Državne volilne komisije, ki od njega pričakuje precej preprost odgovor na vprašanje - boste prevzeli poslanski mandat? Tako kot Janšo in Whatmougha tudi Loredana razumemo - človek je vendarle raztrgan med pacienti, skrbjo za zdravje nacije in drugimi pomembnimi obveznostmi! Tako kot smo pred dvema letoma nekdanjemu premierju, bomo tudi nekdanjemu ministru za zdrave pomagali z nasveti, saj vemo, da ne Loredan ne Janša nimata časa za banalne stvari, kot je pošta. Radi bi pomagali z nasveti, da bi se za narod žrtvujoči se politiki izognili zlonamernim in podlim očitkom, da so opravilno nesposobni. Pa pojdimo - znova - lepo po vrsti.

1. Poštar

Če pozvoni in je pred vami oseba, oblečena v rumeno-modra oblačila z rumenim znakom, stiliziranim poštnim rogom, je to poštar. To je oseba, ki raznaša pisma, pakete in tudi sodno pošto ter obvestila RTVS in DVK. Od njega vzamete pošiljko - in če je uradna, jo tudi podpišete. Poštar ima na voljo kemični svinčnik. To so ponavadi prijazni in ustrežljivi ljudje.

2. Obvestilo o prispeli pošiljki

Gre za listek, s katerim vas obveščajo, da je za vas prispela pošiljka. Najdete ga v poštnem nabiralniku, napravi, kamor dobivate na primer časnik Demokracija ali glasilo zdravniške zbornice ISIS. Naprava je praviloma pravokotne oblike, z odprtino zgoraj in z vašim imenom na njem. Za odpiranje se uporablja ključek, ki ga imate praviloma na obesku, na katerem so ključi, s katerimi odklepate stanovanje. Je manjši. Listki pa so lahko različne oblike; na njem piše, kaj je za vas prispelo in kje lahko pošiljko dvignete. Če ne veste, kje je pošta in kdaj je odprta, lahko preverite na internetu, lokacijo pa na google maps.

3. Prevzem na pošti

Pristopite k linici, kjer vas bo čakal poštni uslužbenec. Brez skrbi, usposobljen je, da bo na podlagi listka, ki ga boste predložili, našel vašo pošiljko. Če je pošta uradna, boste morali podpisati poseben moder listek. S seboj imejte osebno izkaznico.

4. Alternativni ponudniki

Če ne marate Pošte Slovenije, je na trgu več alternativnih komercialnih ponudnikov. Dogovorite se s pošiljateljem, da uporabi te storitve. Dostavljavci teh podjetij so precej podobni poštarjem (glej prvo točko), le da imajo drugačno uniformo.

5. Pavli

Razumljiv prikaz poštnih storitev najdete na www.postar-pavli.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta