(TOTI LIST) Tradicionalni pregled vsebin: Ti ljudje in Toti list bodo še naprej z vami

Tone Pregledič
08.01.2024 06:00

Dragi bralke in bralci, uredništvo Totega lista je pripravilo tradicionalni pregled vsebin, ki so vas navduševale in jezile v letu 2023.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Za vas v letošnjem letu sicer nimamo najboljših novic. Vse face, ki ste jih morali gledati in prenašati v preteklem letu, so še vedno tu, med nami. Dobra novica je, da smo tukaj mi, ki jih bomo ustrezno ovrednotili in predstavili v (seveda) najlepši luči. Slovensko politično javnost zato obveščamo, da lahko tudi v letu 2024 računa na nas. Hrabro, ojštro, dostojanstveno.

Poročali smo, da je junija premier Golob suspendiral schengen na meji s Hrvaško, in to še preden je mejo prečkal Aleš Hojs z mamo, suspenz pa je presenetil tudi Jelka Kacina, ki se je odpravil na Krk čistit bazen. Šlo je sicer za Golobovo maščevanje avstrijskemu kolegu Nehammerju, ki ni umaknil nadzora na meji s Slovenijo. Golob kontrole ni uvedel na meji z Avstrijo, pač pa na meji s Hrvaško, da bi kar se da razjezil avstrijske turiste. "Avstrija je država brez svojega jezika in morja, zdaj pa še brez prostega pretoka ljudi, mamico jim ..." je takrat dejal Golob.

(TOTI LIST) Premier Robert Golob Avstrijcem zagrenil poletne počitnice!

Maja smo pridobili poslovilno pismo Andreja Graha Whatmougha. "Najprej se vam moram opravičiti, da sem iz javne televizije naredil obupno slab propagandni kanal SDS. Oboževal sem našega predsednika, našo stranko, a zdaj, ko moram oditi, vem, da sem bil zaslepljen. Dvomi v meni so se začel porajati takoj po tem, ko sem si ogledal prvo oddajo Arena z Igorjem Pirkovičem. Moj Bog! Ta še prireditve v vrtcu ne bi smel voditi," je le izsek iz čustvenega, osvobajajočega in po svoje žalostnega pisma. Javnost je naprosil, da se usmili njegove duše.

(TOTI LIST) Ekskluzivno: Pridobili smo poslovilno pismo Andreja Graha Whatmougha

Ruska vohuna sta delala za slovensko levico! Kaj je bila njuna naloga pri destabilizaciji domoljubne desnice, sicer še ne vemo. "Vaši tezi, da je par povezan z nekdanjo službo državne varnosti, lahko le pritrdim," nam je dejal analitik Jože Jerovšek. "Dejstvo, da je par prišel iz Argentine, dokazuje, da so želeli ustvariti nestrpnost do te države, ki je sprejela največje slovenske patriote in tudi domoljube iz Nemčije," je pojasnil Jerovšek, ki ne izključuje niti povezav med vohunoma, Rusko dačo in predsednico Natašo Pirc Musar. "Vse je možno v tem temačnem svetu vohunstva," je dodal.

(TOTI LIST) Ruska vohuna delala za slovensko levico!

Zakaj je aprila ugasnilo ustavno sodišče? Informacije smo pridobili v SDS: "Če boste citirali naše ugotovitve, se lahko brez težav sklicujete na sodnika Jakliča, s tem bo namreč vaša objava zagotovo dobila vrednost. Kolega Klemen je pred dnevi opravil daljši pogovor z našim predsednikom in nam tudi dovolil, da poobjavimo njegove misli o razmerah na sodišču," so sporočili iz Trstenjakove. V nadaljevanju so nam pojasnili, da se je ustavno sodišče začelo rušiti takoj po tem, ko je levica želela iz odločanja o (ne)ustavnosti zakona o RTV Slovenija izločiti prav dvojnega doktorja Jakliča. Nato so izločili vse sodnike.

(TOTI LIST) Ekskluzivno: Izločili so vse ustavne sodnike, Jaklič se bo zavihtel na vrh RTV Slovenija

Januarja smo ekskluzivno razkrili izsledke preiskave, ki so jo takoj po "strahopetnem in zahrbtnem napadu" na poslanca SDS Branka Grimsa izvedli policisti. Ti so se obrnili tudi na Agencijo RS za okolje, da bi izvedeli, kateri vetrovi so na dan, ko je bil izveden smrtonosni napad na poslanca SDS, pihali iz smeri DZ proti stavbi Maxija, kjer se spuščajo dolge in zelo ostre stopnice. Policija je iz kroga osumljencev že izločila severozahodnik in gornik, preiskava pa naj bi se osredotočila na jugo. "Tega jugoviča je treba čim prej privesti pred roko pravice," je zadevo komentiral Grims.

(TOTI LIST) Preobrat: Branka Grimsa je po ostrih stopnicah smrtonosno potisnil jugovič

Junija se nam je oglasil Igor Pirkovič, nezadovoljen, ker ni smel pripraviti državne proslave: "To, da sem bil pod Janševo vlado scenarist državnih proslav, jim nič ne pomeni. Prav nič. Ampak mojega kreativnega duha ne bodo ustavili. Zato sem, ko sem gledal tisto bedno levičarsko proslavo, spisal pesem, ki bo zagotovo dvignila Slovence na noge." Eno kitico znova objavljamo: "A ker Janez ne bo padel v past, spet kmalu bo prevzel oblast, takrat se vrnem, nove TV-zgodbe zrišem in še lepšo himno za SDS spišem."

(TOTI LIST) Utišani Igor Pirkovič nam je ob dnevu državnosti posredoval epsko pesnitev

Matej Tonin je oktobra pred stavbo TV Slovenija izgubil spomin. "Tako grobega posega politike v javno RTV v zgodovini Slovenije še nismo doživeli ... Ko politika začne nastavljati 'naše' novinarje namesto profesionalnih in objektivnih, je to začetek konca demokracije," je dejal Tonin. A "profesionalni in objektivni novinarji", o katerih je govoril Tonin, so prišli iz kabineta vlade, ko jo je vodil predsednik SDS, drugi so delali za ministre SDS, tretji so prišli od televizije Nova24TV (ki je Tonina javno sramotila), četrti pa je pisal himno za SDS in za vlado, ko jo je vodila SDS, pripravljal državne proslave.

(TOTI LIST) Ekskluzivno: Matej Tonin je pred stavbo TV Slovenija izgubil spomin

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je na Dunaj odpravila kar z državnim falconom. Premier Golob je pobesnel, Urška je med sestankom večkrat tudi zajokala, tolažila pa jo je Tanja Fajon. Strasti so se umirile, ko je obrambni minister Šarec povedal šalo o blondinki v letalu. Oblast bo odslej falcona uporabljala le še za krajše službene poti: Maribor, Portorož, Cerklje ob Krki, Rakičan, Trst, Celovec, Pulj, Krk in Zagreb. Ob tem pa je izrecno navedeno, da ta ukrep ne velja za predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, ki bo morala krajše poti do nadaljnjega za kazen opravljati s kočijo.

(TOTI LIST) Sestanek, na katerem je Urška jokala, vlada pa dobila novo letalo

Našli smo človeka, ki je sabotiral glasovanje v državnem zboru. "Stranka SDS mi je zrihtala službo v DZ v času prejšnje vlade. Ko je bil kovid. Vodja sektorja je takrat preminil, ker je nosil tisto Počivalškovo masko iz serviete in gumic. Pa so iskali novega in zdaj sem tu," nam je povedal Henrik Prodalič, vodja sektorja za spremljanje učinkov tehničnih predpisov v oddelku za tehnološke, glasovalne in digitalne operacije DZ. Našim reporterjem je pojasnil, da je napravo "naštimal" tako, da je šel amandma SDS "skozi". Odstavili pa ga niso, ker je predsednici DZ obljubil, da bo glasovalno napravo uredil na način, da je njeni iz Svobode ne bodo mogli razrešiti.

(TOTI LIST) Ekskluzivno: Našli smo človeka, ki je sabotiral glasovanje v državnem zboru!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta