(TOTI LIST) Naj politična telenovela leta 2023 po izboru bralcev je ...

Ivan Trstenjak
18.12.2023 06:00

Sta še skupaj? Nista? Bosta še kdaj sodelovala? Je ljubezni res konec? Bralci Totega lista so izbrali: naj politična telenovela leta 2023 je Casajansa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Izbor ni naključje, saj je Casajansa nadgradila in presegla kultni in najbolj romantični film vseh časov - Casablanco iz leta 1942. Režiser Javan Inša, ki ima za seboj bogato filmsko bero (uspešnice Brothers in Arms, Depala Village in telenovelo Patria), je dobesedno deklasiral režiserja Casablance Michaela Curtiza, glavna igralca najnovejše telenovele pa Humphreya Bogarta in Ingrid Bergman.

Fotomontaža Toti list

Ta ljubezenska romanca, ki z izjemnim kronološkim izborom resničnih dogodkov preraste v izjemen politični triler, je očitno očarala tudi zahtevno slovensko publiko. Že Večerova spletna anketa, v kateri je skoraj 80 odstotkov vprašanih dogajanje v filmu označilo kot odlično predstavo za javnost, je dala vedeti, da je produkcijska ekipa iz Trstenjakove spet opravila izjemno delo. Glavni igralec Janez Janša, ki ga suvereno upodablja prekaljeni Ivan Janez Janša, nam s svojimi avtoritarnimi potezami skozi celoten film daje vedeti, da je on tisti, ki vodi igro v zapletenem ljubezenskem razmerju. Odmikov od temeljnih idej svojega predsedniškega uma ne dopušča, a ker zadnje poteze ne povleče, gledalce pušča v negotovosti do zadnjega trenutka te režiserske mojstrovine. Vesna za najboljšo glavno moško vlogo je na prihodnjem filmskem festivalu tako že podeljena.

Da pa je napetost ob gledanju filma zagotovljena, je tu še mlajši Anže Logar, ki ga na zelo posrečen način v svojem celovečernem prvencu igra Anže Logar. Ker malo govori, še manj pa izraža svoja stališča, se ljubezenska romanca na političnem parketu kmalu prelevi v skrivnostna razmerja. In kot da misterij, s katerim se začne ukvarjati celotna država, ne bi bil popoln, se v medijih začnejo objavljati še različna obtoževanja, napadi in teorije zarote, za katera pa nihče ne ve, ali so resnična.

Torej telenovela, vredna vsake vaše minute.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta