(TOTI LIST) V kadru se je znova znašel Tonin ... Ekskluzivno s snemanja prvega vojaškega resničnostnega šova!

Šarjan Marec
23.10.2023 06:00

Sinoči smo se udeležili snemanja prve epizode vojaškega resničnostnega šova, ki sta ga naročila minister za obrambo Marjan Šarec in njegov državni sekretar Damir Črnčec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

"Kaj je pizdek mali nesposobni, zdaj še te šestmetrske ograje ne moreš preskočiti? Gnida levoroka. Gremo, gremo! Če bomo imeli take vojake, kot si ti, potem nas bodo še Italijančki, te strahopetne damice, pohodile! Kaj me gledaš, pizdunček? Da ti ne bom napolnil nahrbtnika z opekami pa greva na en mali maratonček! 100 kilometrov!"

Naši reporterji so se sinoči udeležili snemanja prve epizode vojaškega resničnostnega šova, ki sta ga naročila minister za obrambo Marjan Šarec in njegov državni sekretar Damir Črnčec. Šov se bo imenoval Akademija Ris - ultimativno preživetje v Kočevskem Rogu. Izvršni producent Zuka Lorenč nam je povedal, da bo "serija temeljila na pozitivni tekmovalnosti in doseganju ciljev ..." Stavka ni uspel nadaljevati, saj se je do nas prerinil Šarec, ki je dejal, da gre za največjo investicijo v Slovensko vojsko po tem, ko je Gibanje Svoboda prevzelo oblast. "Kar dva milijona bomo vložili v resničnostni vojaški šov. Tega Slovenija še ni videla. In ko rečem videla, mislim tudi na televizijo," se je namuznil Šarec.

"Jaz bi tudi, jaz bi tudi, prosim, naj nastopam," se je takrat zaslišalo izza Šarca. "Matej, lepo te prosim. Spomni se, kako si metal ročne bombe in kako si si umazal srajčko na tanku," mu je odvrnil Šarec. "Grd si. Če me ne spustiš v šov, se bom vrnil k Janši in po vašem porazu na volitvah stopil v njegovo vlado," mu je odvrnil Matej Tonin, ki je na snemanje prišel v maskirni uniformi. "Matej, lepo te prosim, nehaj ..." je začel Šarec, ko ga je Tonin prekinil: "Ti boš meni, kaj jaz lahko in česa ne. Tudi ti še nisi povohal, kaj to prava vojska je. Jaz se vsaj trudim." Šarec ga je pogledal in dejal: "Glej, Matej, skozi posamezne epizode napredujejo in se ustrezno razvijajo le najboljši udeleženci. Na koncu zmaga najbolj pripravljen, usposobljen, iznajdljiv, trden in discipliniran vojak. Se ti zdi, da ustrezaš temu opisu?"

Ministra smo po tem, ko se je Tonin oddaljil in se poskušal vriniti v snemalni kader, vprašali, kako je lahko posel dobilo podjetje brez prometa in zaposlenih. "Eh, spet komplicirate novinarčki. Gre za nekdanjega pripadnika specialnih enot Slovenske vojske! Mater, če to ni referenca! Kaj naj damo šov Jožetu Možini, ki sicer že celo kariero piše o vojni, nima pa o realnem življenju vojaka nobenega pojma?! Valda mora posel dobiti kakšen slovenski Rambo! Poglejte, postavljali se bodo vojaški tabori, premagovale se bodo ovire ali reševalo ranjenca. Sploh pa šov ni namenjen vam, cenjeni novinar, ampak mladim od 16. do 30. leta. Vsebina serije bo namreč prilagojena interesom in potrebam mladih, ki naj bi jih spodbujala k razmisleku o opravljanju vojaškega poklica oziroma sodelovanja s Slovensko vojsko. Jasno?" nam je zagrozil minister.

"Pusi! Mamina maza! Zgini v vrtec, pa na dudico in flaško z mlekcem ne pozabi," se je medtem znova zaslišalo s poligona. "Tu imaš mačeto, pa tistega medveda tam razkosaj. Ne, tisto je nutrija, bedak, kaj bi rad imel predsednika vlade tukaj, medved je tam na robu jase! Teslo nebogljeno! Poročnik Franc, stopite sem. Ti diletanti rabijo malo štajerske roke. Prevzemite!"

"Razumem, tovariš major!" se je zaslišalo z roba poligona. "Poslušajte zaj vi mali pezdeti. Toto tu je vojna. Rat, kot smo rekli v JNA. Tito je reko, da se moramo delat, ko da bo še 100 let mir, da pa moramo bit perajt, ko da bo vojna jutri. Vi se še pa kuj delate, ko da bo mir. Ni mira več! Samo gor v Ukrajino in dol v Gazo poglejte, kako sranje je! Toti Izraelci sekajo ko nori. Pa na Kosovu in v Bosni bo glih zaj vse v luft vrglo! Samo zaj ko vas gledam - nimamo šans. Še Avstrijčeki nas bodo pohodli ..."

"Cut! Cut! Prekinite! No, no, kolega, dajmo se izognit politiki, Titu in razmeram v svetu, to je le resničnostni šov. Izrežite to ven," se je oglasil producent. "Ne ti meni kat, kat. Od katov mam rad samo kitekat. Samo toto čokolado pojem šele pol, ko maznem pol prasca, ko mi cuker pade. Ki smo ostali? Aja, nič politike. Ti mali tam, kaj se te greš? Nabildan si ko vol, zaj pa totega ranjenca ne moreš niti za meter premaknit. Marš s totimi fitnesi in proteini! Nabildane punce ste! Jas se spomnim, kak smo v mornaričko-desantnih jedinicah JNA ... Aja, no, daj rukni že totega ranjenca v jarek, da ga lahko dohtar pregleda! Ja, jarek je tisto, kaj si prej vun skopo, mati mila božja! Nesposobnjakoviči!"

Ko smo ravno želeli zapustiti snemanje, saj je bila že pozna ura, temperatura pa se je približala ničli, se je do nas znova prebil Šarec: "Dajte razumet, da to delamo za našo, slovensko vojsko. Vojakov nam primanjkuje in resničnostni šov nas edini lahko reši. Saj veste, da fantje radi gledajo vojaške serije, filme, dokumentarce. Meni je bil vedno najbolj všeč Rambo, tudi Damirju, kaj pa vam? Aja, pa Bata Živojinović, ko je z enim nabojnikom postrelil 2000 Nemcev, me je navduševal! Kaka legenda! No, saj me razumete, ne? Pozabite na poplave. Dva milijončka pa malo prirejen razpis pa tudi ni kaj takega, ko gre za višje cilje, a ne? Dajte napisat eno lepo recenzijo o seriji, a lahko? Hvala."

Ministru smo obljubili, da bo prispevek v obliki reportaže pozitivno in državotvorno naravnan. Ko smo se spravljali v reportažni avto, pa smo opazili, da se je v kadru znova znašel Tonin. "Keri te pr lubi materi božji ti si? Ki maš puško? Ki si si šotor postavo? Čaki, nekje sn te že vido ..." se je zaslišalo s poligona.

Matej Tonin na poligonu.
Matej Tonin v akciji ...
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta