(TOTI LIST) Ko pravi dedci odprejo svoja srca: "Za moške gre!"

Ivan Pravided
16.10.2023 06:00

"Ženska mora vedeti, kdo je šef, če me razumete. V tem času, ko sem bil na molitvi, je moja oprala za dva pralna stroja oblačil, zlikala, pomila tla in pripravila kosilo za jutri, pa še deco je nafutrala."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Kongresnem trgu so se moški in fantje pogovarjali le z reporterji Totega lista.
Žiga Živulović Jr.

Reporterjem Totega lista je uspelo, kar ni nobenemu slovenskemu mediju. Udeleženci prve javne molitve, ki jo je na Kongresnem trgu v Ljubljani nedavno odlično in visoko profesionalno pripravila Katoliška mladina, so nam odprli svoja srca. "Ja, baba naj bo za štedilnikom, tako je bilo včasih in tako bi moralo biti tudi danes," nam je odkrito in nekoliko ponosno povedal Alojz iz okolice Kranja, ko smo ga povprašali, zakaj molijo večinoma moški - tako kot na Hrvaškem. "Ženska mora vedeti, kdo je šef, če me razumete. V tem času, ko sem bil na molitvi, je moja oprala za dva pralna stroja oblačil, zlikala, pomila tla in pripravila kosilo za jutri, pa še deco je nafutrala," nam je še ponosno povedal Alojz. "Moja pa," se je vključil mlajši moški, ki se je predstavil za Jana iz Ljubljane, "mi je pripravila okusen sendvič, če bi med molitvijo postal lačen, in mi ob odhodu na to slovesno dejanje dejala, da potrebuje takega pravega dedca, kot sem jaz. Vse ji je jasno. Ve, da skrbi za pravega moškega, predanega naciji, stranki in cerkvi, ne pa za tiste pomehkužence, ki prevzemajo in kvarijo narod, družbo in državo."

"Kot veste, danes molimo tudi za uspešen začetek študijskega leta," se je do nas prerinil Marko iz Celja. "Sem študent in molil bom za to, da bi lahko v študentskih domovih bivali le fantje. Dekletom izobrazba dokazano škodi, pa še motijo nas pri študiju, saj so danes študentke zelo izzivalno oblečene. Nasploh kvarno vplivajo na vero slovenske mladine." "Jaz pa bi povedala," je začela ena redkih udeleženk, študentka Naja iz Braslovč, ko jo je Jan prekinil: "Cenim, da si tu, da nas podpiraš, ampak navaditi se boš morala, da molčiš. Samo molčeča ženska je dobra ženska. Molil bom za to. Če bi dobro poslušala, bi vedela, da smo mladi možje in fantje prvi poklicani biti voditelji. Razumeš? Če ne, bova imela posebno molitev kasneje, kjer ti bom vse nazorno razložil."

Na naše vprašanje, kdo jih je vzpodbudil, da so se udeležili molitve, je Kristjan iz Postojne pojasnil, da so se o tem pogovarjali tudi v stranki, ni pa želel povedati, kateri. "Sem član njenega podmladka - in to je edina stranka, ki ve, kaj je pravi ded. Če ne bi bil v tej stranki, bi šel k Pavletu Ruparju, on je pravi moški. Sicer pa trdno verjamem, da je z nami tudi naša cerkev, brez nje ne bi bilo nič." Kristjan upa, da se jim bo na naslednjih molitvah, tako kot na Hrvaškem, pridružilo čim več mladih moških. "Zadnjič sem gledal televizijo in moški molijo tudi v Iranu. Bil sem prijetno presenečen, kako urejena država je to. Naša stranka sicer Iran povezuje z levico, ampak, pozor, tam so moški pokazali ženskam, kje jim je mesto. Sam si želim, da bi šeriatsko pravo uvedli tudi pri nas, a seveda prilagojeno naši domači, katoliški veri."

"Tudi meni se zdi," mu je pritegnil Tadej iz Maribora, "da moramo biti moški tisti, ki bomo na prvem mestu. Res imamo predsednico republike Natašo Pirc Musar, kar je sicer zelo žalostno dejstvo, je pa vsaj pokazala, da razmišlja kot moški, da je pravi ded in da je na naši strani, tako kot je bil pred njo Borut Pahor. Saj veste, da je obsodila incident na Kongresnem trgu, ko je skupina levosučnih deklet izpulila zgornje dele zastavic, ki so jih organizatorji pohoda za življenje postavili v spomin nerojenim otrokom, in iz svojega predsedniškega odbora vrgla tisto satansko aktivistko." Dodal je, da bi tudi ministri morali biti moški in da je "ogabno", da imamo celo predsednico državnega zbora. "Da ženske delajo le škodo, pa ne nazadnje dokazuje predvsem Nika Kovač," je pribil.

Ko smo se želeli posloviti od odločnih in prijaznih fantov, je pristopil starejši možakar, predstavil se je za Ivana iz Ribnice: "Sam sodelujem v pobudi Za otroke gre. Povejte javnosti, da ne obstaja več spolov, in pozovite starše, predvsem očete, da preprečijo tovrstno mavrično učenje v šolah in vrtcih. Ampak zdaj so otroci drugorazredni problem. Zdaj gre za nas. Predlagal bom novo iniciativo Za moške gre!" Pritegnil mu je Martin iz Ljubljane: "Pomiriti moramo božjo jezo. V Sloveniji imamo ta trenutek, kot vidite, javno tragedijo in trpljenje." Martin ni želel podrobneje pojasniti, katero tragedijo in trpljenje je imel v mislih. Je pa dodal, da so več kot očitno "prestrašili levo sceno" in da je nedvomno čas, da se spremeni ustava, sploh del, ki ženskam omogoča, da same odločajo o svojem telesu. "O tem lahko odločamo le moški," je prepričan.

Ko smo se naposled poslovili, nas je za rokav pocukal Gabrijel iz Ljubljane: "Zavračam očitke o retradicionalizaciji, rekatolizaciji, verskem fundamentalizmu ter fanatizmu. Vse to ni res. To je levičarska, komunajzarska umazana propaganda. Mi nikomur ne želimo ničesar, želimo le, da se slovenska družba preoblikuje tako, kot želimo mi, kot želimo moški. Ker mi vemo, kaj je dobro za nacionalno substanco. Tudi naši poljski in madžarski kolegi, da o sijajnih hrvaških prijateljih, ki molijo na Trgu bana Jelačića, edini vedo, kaj je dobro za narod. Naj se levaki le delajo norca iz nas, na koncu bomo zmagali. Tako napišite, ja! Imate urednika ali urednico? A, urednika. Odlično."

Naslednjim prireditvam se bo sicer kot pokrovitelj pridružil tudi Toti list. Večina klenih in pogumnih fantov je namreč klečala na golih, hladnih tleh, zato bomo zagotovili dovolj izvodov Totega lista - časopisni papir je odličen izolator -, ki ga bodo lahko uporabili za podlogo. Sploh zdaj, ko vremenoslovci napovedujejo precejšnje ohladitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta