(VIDEO) Princesa Kate, ki bije težko bitko z rakom, spregovorila o kemoterapiji: "Iz teme lahko nastane svetloba"

D.Ži
10.09.2024 09:19

Kate se je v začetku leta umaknila s kraljevih dolžnosti, potem ko so ji po operaciji trebuha odkrili raka, zdaj je opisala to težko potovanje do zdravja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kate pravi, da je odslej še bolj hvaležna za ljubezen. 
Profimedia

Princesa Kate je sporočila, da je končala s kemoterapijo. "Ko se poletje bliža koncu, vam ne morem povedati, kako mi je odleglo, da sem končno končala s kemoterapijo. Zadnjih devet mesecev je bilo za nas kot družino neverjetno težkih. Življenje, kot ga poznate, se lahko spremeni v trenutku in morali smo najti način, kako prebroditi viharne vode in neznano pot," je objavila na Instagramu.

V čustvenem videu, ki ga je objavila, nastopa cela družina. Video je nastal v Norfolku, kjer je družina preživela del poletja. V triminutnem videu se Kate igra s princem Georgeom, princeso Charlotte in princem Louisom. V nekem trenutku jo je mogoče videti, kako leži objeta s princem Williamom na odeji.

Katina bolezen je družino še bolj povezala. 
Profimedia

"Rak je kompleksen, strašljiv in nepredvidljiv za vsakogar, še posebej pa za tiste, ki so ti najbližje. Sooči te z lastnimi ranljivostmi na način, na katerega še nikoli nisi pomislil, in tako na vse postavi nov pogled. Williama je tokrat spomnil, pa tudi mene, da sem hvaležna za preproste, a pomembne stvari v življenju, ki jih pogosto jemljemo za samoumevne, da preprosto ljubimo in smo ljubljeni," je v sporočilu zapisala valižanska princesa.

"Osredotočena sem na to, da ostanem zdrava"

Dotaknila se je tudi načrtov za prihodnost. "Zdaj se osredotočam na to, da naredim vse, kar lahko, da ostanem zdrava. Čeprav sem končala s kemoterapijo, je moja pot do ozdravitve in popolnega okrevanja dolga in jo moram nadaljevati vsak dan. Vendar se veselim vrnitve na delo in nekaj javnih angažmajev v prihodnjih mesecih," je napovedala.

"Kljub vsemu vstopam v to novo fazo okrevanja s ponovnim občutkom upanja in hvaležnosti za življenje. Z Williamom sva zelo hvaležna za podporo, ki sva jo prejela, veliko moči sva črpala od vseh tistih, ki nama v tem trenutku pomagajo," je rekla.

Princesa pravi, da je našla novo upanje.  
Profimedia

Pogovarjala se je tudi z drugimi bolniki z rakom. "Vsem, ki nadaljujete svojo pot boja proti raku, sporočam - ostajam z vami, drug ob drugem, z roko v roki. Iz teme lahko nastane svetloba," je dejala.

Kate se je v začetku leta umaknila s kraljevih dolžnosti, potem ko so ji po operaciji trebuha odkrili raka. Dvakrat se je uradno pojavila v javnosti, na tradicionalni paradi Trooping the Color in na finalu Wimbledona, pred kratkim pa so jo fotografirali, ko je šla z družino v cerkev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta