(VIDEO) Šokirana Julia Roberts je preko analize DNK izvedela, da vse življenje uporablja napačen priimek

D.Ži
13.01.2023 09:38

Brskanje po družinski zgodovini hollywoodske zvezdnice je prineslo nekaj nepričakovanih odkritij, o katerih se ji niti sanjalo ni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriška igralka Julia Roberts je bila šokirana, ko je izvedela, da njen priimek v resnici ni Roberts. Nenavadno zgodbo je razkrila v oddaji Ancestory's Finding Your Roots, kjer so podrobno raziskali DNK njene družine.

Roberts je s pomočjo dr. Henryja Louisa Gatesa ml. ugotovila, da je njen pravi priimek pravzaprav Mitchell. Julia ni mogla verjeti, ko so ji povedali, da je njen priimek pravzaprav povsem drugačen, saj je imela njena prababica Rhoda Suttle Roberts afero s poročenim moškim Henryjem MacDonaldom Mitchellom ml., po smrti njenega moža Willisa Robertsa.

"Ko smo kopali po arhivih okrožja Georgia, smo odkrili, da se je Rhoda v 1850-ih poročila z moškim po imenu Willis Roberts. Julia nosi Willisov priimek. Toda Willis je umrl leta 1864, več kot desetletje, preden je Rhoda rodila Julijinega pradedka, Johna, kar je vodilo do neizogibnega zaključka," je dejal dr. Gates in nato nadaljeval.

"Willis Roberts ni mogel biti vaš praprapraded iz očitnega razloga -  takrat je bil že mrtev," je dejal Gates, Julia pa je nato šokirano vprašala: "Čakaj, potem moj priimek ni Roberts?"

Profimedia

Zgodovinar je nato pojasnil, kako je njegova ekipa strokovnjakov temeljito raziskala arhive v Georgiji in ni mogla najti nobenih podrobnosti o identiteti Julijinega prapradedka. Nato so se odločili za testiranje DNK, potem ko so vzeli vzorce od igralke in sorodnikov in iskali ujemanje s tem, kdo je bil oče njihovega pradedka.

"Našli smo cel niz ujemanj z nekim moškim, Henryjem MacDonaldom Mitchellom ml.," je dejal Gatres, Julia pa je odvrnila: "Ali to pomeni, da smo potem vsi Mitchell?" Profesor ji je nato potrdil.

Profimedia

Na koncu se je Julia odločila, da svojega slavnega priimka Roberts ne bo spreminjala. "To je bilo povsem nepričakovano, a vseeno imam raje svoj priimek Roberts," pravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta